Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Top 4 probleme ale laptopului și cum le rezolvi ușor

Publicat

- 339 vizualizări

Să lucrezi de acasă părea la început ipostaza pe care  ți-o doreai din simplul fapt că puteai lucra din confortul casei tale, alături de cei dragi. Cu toate acestea sigur s-a întâmplat în această perioadă să pierzi un proiect important, să ratezi un anumit moment din simplul motiv că laptopul tău a cedat din senin.

Când au loc astfel de situații, cel mai bun lucru pe care îl poți face, pentru a scăpa de nervi, frustrări sau neputință este să apelezi la specialiști. Cei de la Depanarelaptop.ro au un service de reparare laptop în București care te poate scăpa ușor și rapid de orice problemă pentru ca tu să poți lucra liniștit! Pentru a evita stricarea acestor aparate este vital însă să observi problemele din timp.

Iată care sunt top 5 probleme ale laptopului și cum le rezolvi ușor!

1.     Supraîncălzirea

Tot mai mulți oameni aleg să lucreze de acasă sau în sistem hibrid chiar și după pandemie. Desigur, nu înseamnă nici pe departe mai multă relaxare, ci din contră. În acest context există un risc mult mai ridicat de supraîncălzire a aparaturii, dacă se întâmplă des, dăunează funcționării la potențial maxim a componentelor hardware ale laptopului. Dacă observi că transferul de fișiere  este din ce în ce mai lent și timpul de încărcare a programelor a crescut, atunci soluția este să defragmentezi disk-ul. De cele mai multe ori această aplicație este deja instalată în laptop.

2.     Bateria se descarcă imediat

Când laptopul nu rezistă mai mult de câteva minute neconectat la priză, singura soluție în acest caz este înlocuirea. Acest lucru are loc în toate cazurile, fără excepție. O data cu trecerea timpului, bateriile își pierd din puterea de a stoca energie, astfel că trebuie să fie înlocuite.

3.     Probleme cu Hard disk-ul

Dacă auzi zgomote puternice atunci când fișierele se încearcă  sau atunci când dorești să accesezi niște date, fă cât mai repede back-up datelor tale pentru a nu risca să le pierzi și schimbă hard disk-ul cu unul nou. Preventiv, stochează datele esențiale pe diverse programe online precum Google Drive. La fel de utilă ar fi și păstrarea fișierelor pe carduri de memorie externe. În modul acesta nu vei rista să pierzi datele, iar laptopul va funcționa la capacitate maximă pentru că memoria sa va fi parțial mai liberă.

4.     Memorie mică

În cazul în care laptopul se blochează în momentul când sunt deschise mai multe pagini de internet sau timpul de deschidere este extins este nevoie să adaugi mai multă memorie RAM, nu înainte însă de a verifica numărul de sloturi disponibile.

Dacă o să ții cont de aceste sfaturi, cu siguranță vei putea să te bucuri mult timp de laptopul tău. Bineînțeles, acestea nu sunt toate aspectele problematice cu care te poți întâlni, însă sunt cele mai des întâlnite. Încearcă să descoperi din timp problemele care apar, tocmai pentru a evita situațiile neplăcute de a pierde fișierele sau alte date importante. Tu te-ai confruntat cu unele dintre problemele menționate mai sus?

Sursa foto: Pixabay

Citește mai departe