Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Expoziția GENERAȚII

Publicat

- 1.627 vizualizări

Expoziția GENERAȚII, organizată de Centrul de zi “Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni- Cetate,  a avut prezentarea în 7 iulie, la Casa de Cultură a orașului Ocna Mureș, începând cu ora 10.

În 2021, Proiectul s-a derulat în cel de al doilea an, Centrul de zi din Războieni fiind partener al Fundației Regale Margareta a României. Expoziția de fotografii se dorește o invitație de a vedea, de a realiza munca depusă de voluntarii seniori în acest proiect, alături de copii.

După deschiderea oficială a activității susținută de  Preot Șușu Filimon Lucian,  Președinte al Filialei Filantropia Ortodoxă Războieni, coordonatorul Așezământului “Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni, a fost prezentat, de către educator, prof. Elena Cărunta, formatul proiectului, așa cum s-a derulat, în cluburi cu activități tematice. Fiecare senior voluntar s-a așezat în dreptul fotografiei ce îi reprezenta activitatea cu copiii și a vorbit despre motivtia lui de a face voluntariat, de a se împrieteni cu copiii din centru, de a le împărtăși din experiența sa de viață, de a le oferi sprijin la efectuarea temelor, în fond, bucuria de a trăi în mod util.

Prezent la deschiderea expoziției, viceprimarul orașului, dl Podariu Paul, a apreciat valoarea legăturii din plan emoțional dintre seniori și copii; totodată, și-a exprimat respectul pe care-l poartă seniorilor implicați în acest proiect, dar și  importanța și rolul pe care fiecare generație îl are în crearea unei societăți sustenabile.

Copiii prezenți au recitat, au cântat, încântând pe toți cei prezenți.

La cocktailul care a urmat, seniorii au relaționat cu cei prezenți, bucurându-se de eveniment, de întâlnirea cu oficialitățile, cu invitații și întreg personalul Centrului de zi.

Fotografiile ce au suprins din dragostea seniorilor pentru copii au fost realizate tot prin grija Fundației Regale Margareta a României.

La expoziție au fost prezenți: reprezentantul Primăriei orașului Ocna Mureș în persoana viceprimarului, reprezentantul Serviciului Public de Asistenta Sociala Ocna Mureș, Directorul Clubului copiilor, Directorul adjunct al Școlii “Lucian Blaga”, reprezentantul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Directorul Casei de Cultură a orașului, preoți, profesori, sponsori, dar și alți invitați, care au apreciat munca echipei din Centrul de copii.

Expoziția rămane deschisă încă 10 zile pentru cei care vor să o viziteze.

Preot, Șușu Filimon Lucian 

Citește mai departe