Suntem şi pe:

Articolele zilei

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi un sintetizator

Publicat

- 380 vizualizări

Sintetizatorul seamănă izbitor cu un pian digital, însă prin funcțiile pe care le deține poate produce orice fel de sunet, poate imita orice tip de instrument, pornind de la cele clasice ca harpă sau vioară la cele mai puțin obișnuite precum sunetul decolării unui avion. Orice sunet îți imaginezi, el poate produce!

Datorită versatilității sale poate reprezenta o idee perfectă de cadou dacă este oferită unei persoane pasionată de muzică. Dacă plănuiești să achiziționezi unul, pe McMusic găsești o mulțime de sintetizatoare la preț avantajos, în funcție de preferințe. 

 Dar află tot ce trebuie să știi înainte să cumperi un sintetizator!

Principala diferență între sintetizator și clape este aceea  că sintetizatorul deține foarte multe  funcții încorporate și este utilizat în o multitudine de situații  de la a produce muzică la a modifica tonalitatea în timpul unui concert live.

1.     Utilitatea

Primul lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când dorești să cumperi un sintetizator este utilitatea. Dacă îl vei utiliza des atunci merită să investești în variante premium, profesionale, dar dacă practici muzica doar la nivel de hobby un sintetizator mai ieftin este mai mult decât suficient. Apoi încearcă să te gândești câte clape ar fi suficiente în funcție de stilul muzical pe care-l abordezi.

2.     Fii atent la calitate

Așa cum este normal, unele sintetizatoare sunt mai bune decât celelalte, iar de cele mai multe ori acest aspect se reflectă și în prețul produsului. Evident un sintetizator profesional va avea o calitate mai bună a sunetului și cuprind între 61 și 88 de clape. Însă și cele obișnuite, destinate în principal începătorilor, fac o treabă destul de bună, la un preț mai mic. Pentru a evita să fii dezamăgit de calitatea instrumentelor achiziționate, poți în orice moment să cauți pe diferite platforme numele acelui instrument pentru a hotărî dacă se ridică la nivelul așteptărilor tale.

 3.     Ia în considerare rezistența

Ca în cazul oricărui aparat, durabilitatea unui sintetizator de muzica sunt caracteristici esențiale. Prețurile pot fi destul de mari în cazul unui astfel de instrument, deci este necesar să își justifice banii prin rezistență, astfel încât să te poți folosi de el un timp îndelungat în o mulțime de situații și scenarii. Tocmai din această privință acordă importanță sporită fiecărui detaliu. Evident fiecare client merită un produs perfect dar  cu atât mai mult cu cât costul investiției nu este unul deloc neglijabil, meriți un produs impecabil fără zgârieturi sau orice alte defecte!

4.     Stabilește un buget

Pe piață există o mulțime de modele de sintetizatoare pornind de la câteva sute de lei până la costuri destul de ridicate. Totul depinde de suma pe care tu ești dispus să o aloci. Ține minte însă că nu ar fi indicat să investești o sumă importantă dacă nu ești convins că îl vei utiliza mult timp! 

        Ca un sintetizator să fie cu adevărat folosit la adevărata sa valoare, trebuie să te asiguri că persoana respectivă este pasionată de muzica. Altfel, orice instrumente muzicale  ai cumpăra ar rămâne neutilizate, ca în cazul de aici, deci ar fi o investiție făcută în zadar.

Sursa foto: Pixabay

Citește mai departe