Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ziua Mondială a Mediului: „Un mediu curat este esențial pentru sănătatea umană și bunăstare”

Publicat

- 548 vizualizări

            Vineri, 04 iunie 2021, copiii din Așezământul social „Sf. Mucenic Ciprian” Ocna Mureș au marcat în avans, în parcul orașului Ocna Mureș, Ziua Mondială a Mediului, în parteneriat cu Casa de cultură „Ion Sângerean” și Clubul copiilor din Ocna Mureș, o activitate prin care am încercat să conștientizăm că fiecare dintre noi poate contribui cu o părticică la păstrarea unui mediu curat și nepoluat – doar așa viața noastră va fi una normală, lipsită de catastrofe naturale.

            Un moment cu o semnificație aparte l-a reprezentat discursul domnul profesor Oprea Ioan Florin, care prin măestria specifică, le-a transmis copiilor prezenți date istorice despre acest eveniment, punând un accent deosebit pe importanța reciclării hârtiei, a sticlelor, a metalelor și mai ales cât de importantă este colectarea selectivă. A conchis cu un mesaj sincer:„datoria noastră sacră este de a proteja mediu, pe care l-am primit în grijă prin mila lui Dumnezeu, iar misiunea noastră este de a-l transmite mai departe curat și frumos generațiilor viitoare, ca pe o moștenire perpetuă”. Într-o notă optimistă a concluzionat și Orga Raluca, coordonatorul Centrului de zi „Sf. Mucenic Ciprian” Ocna Mureș: „dăruiește naturii frumusețe, grijă, implicare și responsabilitate și ea te va răsplăti oferindu-ți o viață frumoasă și sănătoasă”.

            Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 44 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi, având parteneri de nădejde Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și Primăria orașului Ocna Mureș. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, în care sunt sprijinite 10 persoane.

Ciprian Orga

Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș

Citește mai departe