Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Vacanța în această vară: Top 3 lucruri pe care NU trebuie să le neglijezi în condiții de pandemie

Publicat

- 332 vizualizări

Vara este un anotimp foarte frumos, care te îndeamnă la zile libere și te face să visezi la vacanță. Chiar dacă pandemia a afectat destul de mult planurile pentru concedii, acum pare că încet-încet lucrurile încep să își revină către un ritm normal.

Dacă ai plănuit deja sau abia acum te încumeți să îți faci câteva planuri de vacanță pentru această vară, indiferent de destinația preferată, este bine să îți iei câteva măsuri de siguranță pentru a sta fără griji atunci când pleci la drum.

Află mai jos 3 lucruri esențiale care nu sunt de neglijat într-o vacanță în această vară.

3 lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție sporită pentru vacanța din vara aceasta

1.   Rezervarea cu posibilitatea de anulare fără costuri extra

Chiar dacă mergi în vacanță în România sau în străinătate, este necesar să faci rezervarea cu câteva săptămâni înainte, mai ales că vara este sezonul favorit pentru concedii.

În această perioadă marcată de neprevăzut, însă, este bine să îți iei câteva măsuri de siguranță, printre care alegerea unei pensiuni sau hotel care să îți permită să anulezi rezervarea fără penalizări sau oprirea integrala a avansului, în cazul în care ai optat pentru varianta unei plăți parțiale.

2.  Alege destinațiile mai puțin cunoscute pentru siguranță

Dacă dorești să ai parte de o vacanță liniștită departe de locurile și stațiunile aglomerate, turismul ecologic în România, ales de din ce în ce mai multe persoane, poate fi una dintre cele mai bune opțiuni.

Pe lângă faptul că te vei putea odihni mai bine și că vei avea parte de activități inedite, gradul de siguranță este unul mult mai mare, mai ales că poți alege o destinație aproape de casă. Există atât de multe locuri în care te poți bucura de relaxare, iar cele mai puțin cunoscute îți pot deschide noi orizonturi pentru viitoare escapade.

3.  Asigurarea de călătorie în străinătate care te poate salva din multe situații neplăcute

Dacă nu ești adeptul vacanțelor pe tărâmurile românești sau îți dorești foarte mult să revii la viața de dinaintea pandemiei, vestea bună este că din ce în ce mai multe țări își deschid granițele pentru turiștii străini. În acest caz, însă, asigurările pentru călătorie sunt unele dintre cele mai de preț servicii pe care le poți achiziționa înainte să pleci peste hotare. Acestea îți vor fi de folos atât în caz de accidente, pierdere a bagajului, dar și în situația în care te vezi nevoit să anulezi concediul din diverse motive acceptate de asigurător. Pe online.gothaer.ro poți alege dintre diverse soluții de asigurare, astfel încât să te simți în siguranță și pe perioada călătoriilor tale în străinătate.

Încet-încet lumea începe să se deschidă, iar vacanțele de vară par să își reia cursul normal. Indiferent de planurile pe care alegi să le urmezi, să îți iei câteva măsuri de siguranță este recomandat, totuși, în această perioadă, iar sfaturile de mai sus te pot ajuta să ai un concediu liniștit și lipsit de griji, fie că alegi o experiență inedită în România sau o destinație în afara granițelor noastre.

Sursa foto: Pixabay.com

Citește mai departe