Articolele zilei
Ești gata de un weekend la pescuit? Iată TOP 4 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să pleci!
Natură, apă proaspătă, ore întregi de relaxare și gândul că vei avea parte de o cină sănătoasă proaspăt prinsă chiar de tine. Sună bine, nu? Există foarte multe motive pentru care oamenii își doresc să încerce să pescuiască și, într-adevăr, nu este de contestat, deoarece pescuitul are o grămadă de beneficii: îți oferă un prilej să te detașezi de grijile cotidiene, te bucuri de aer proaspăt și îți îmbunătățești concentrarea.
Indiferent care este motivul pentru care ai decis să pleci la pescuit, ar trebui să te asiguri că ai niște cunoștințe de bază despre această activitate și că ai tot ce îți trebui ca să te bucuri de o experiență cu adevărat extraordinară.
Iată TOP 4 lucruri de care să ții cont atunci când mergi la pescuit!
- Folosește momeala potrivită
Gândește-te bine ce tip de pește vrei să prinzi și ce fel de momeală îl atrage. Șalăul, de exemplu, răspunde foarte bine la năluci sau la peștișori vii, în timp ce bibanii răspund la momeală în formă de insecte. Momeala greșită ar putea însemna o zi pierdută fără niciun pește prins. Prin urmare, ar trebui să afli ce tip de pești se poate prinde în locul în care vei pescui și la ce tip de momeală răspunde.
- Exersează aruncatul undiței
Dacă alegi să pescuiești stând pe țărm, este important ca momeala să fie aruncată la o distanță semnificativă față de locul unde stai, ca să te asiguri că este acolo unde sunt și peștii. O poziție bună de început este cea din picioare, în timp ce ții undița deasupra capului ca să poți avea mai mult control în timpul aruncării. Încearcă să exersezi mișcarea de câteva ori simțind greutatea undiței până ajungi să simți cu adevărat mișcarea. Astfel, vei avea o țintă bună, vei prinde o distanță considerabilă și…te vei bucura de un exercițiu fizic pe cinste.
- Pregătește-ți barca
O barcă pregătită corespunzător pentru pescuit poate face diferența între o experiență frustrantă și o experiență de neuitat. Nu neglija întreținerea programată, inspecțiile și schimbările de lichide și filtre în caz că ai o barcă cu motor pe bază de benzină. De asemenea, dacă ai o barcă electrică, asigură-te că bateria funcționează cum trebuie sau că ai una de calitate. Poți consulta oferta de acumulatori speciali pentru bărci electrice de pe site-ul Sorgeti.ro ca să te asiguri că nu ai surprize neplăcute în larg.
- Lasă exact așa cum ai găsit
Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să îți amintești să strângi TOT atunci când pleci – fiecare ambalaj de gumă, muc de țigară, recipient pentru momeală, doză de bere, sticlă de suc și pachet cu cârlige pe care le-ai avut cu tine. Respectul față de locul în care pescuiești, de oamenii care pescuiesc acolo și de cei care dețin sau întrețin terenul este cel mai important lucru pe care îl poți face.
Prin urmare, pescuitul poate fi o experiență minunată dacă te pregătești corespunzător.
Sursa foto: Pexels.com