Suntem şi pe:

Articolele zilei

TOP 7 sfaturi pentru un antreprenor aflat la început

Publicat

- 332 vizualizări

Ești un antreprenor la început de drum? Felicitări! E o decizie curajoasă. E normal să mai ai îndoieli din când în când, dar nu le lăsa să te oprească din scopul tău. 

Iată 7 sfaturi care să te ajute în viața ta de antreprenor

  1. Afacerea ta trebuie să rezolve o problemă

Întotdeauna, afacerea pe care o înființezi trebuie să vină ca o rezolvare pentru o problemă a clientului tău ideal pe care trebuie să-l cunoști foarte bine.

  1. Perseverența este mai importantă decât talentul

Poate ți se pare că există oameni care s-au născut pentru antreprenoriat. Buni negociatori, carismatici și descurcăreți, dar adevărul e că aceste calități nu reprezintă rețeta succesului. Mai important decât talentul este perseverența. Există foarte multe provocări pentru fiecare antreprenor și cei ce reușesc sunt cei care au puterea să se ridice după fiecare încercare.

  1. Nu trebuie să iasă totul perfect

Se spune că perfecțiunea este inamicul progresului. Dacă aștepți ca totul să iasă perfect, e foarte posibil să pierzi startul. Multe lucruri se învață numai din mers și e normal să-ți asumi anumite riscuri. Ai încredere în tine și nu căuta perfecțiune, ci dezvoltare.

Până și un computer dă erori, darămite un om. Obișnuiește-te cu ideea că vei face greșeli și ca e normal. Ceea ce e important e să înveți din ele, să le analizezi și să încerci să-ți dai seama cum să acționezi pe viitor încât măcar să nu faci aceeași greșeală. 

  1. Caută să te educi continuu

Un om de afaceri trebuie să fie conștient despre tot ceea ce se întâmplă în jurul lui. Caută să te informezi constant despre domeniul tău de activitate și nu numai. Nu știi ce îți va folosi mai târziu, așa că rămâi curios și cu urechile ciulite.

  1. Ai grijă de sănătatea ta

Sănătatea ta este cea mai importantă. Fără ea, nu vei putea să faci mari lucru pentru mult timp și nimic din ce vei face nu va merita. Se întâmplă să fie nevoie să pierzi nopți lucrând câteodată, dar ai grijă ca să existe un echilibru. În plus, nu poți lucra la capacitate maximă dacă mintea ta nu este odihnită. 

  1. Ajută-i pe cei din jurul tău se evolueze

Un business înfloritor este un business în care toată echipa evoluează. Un lider știe că alături de el și sub îndrumarea lui, trebuie să crească fiecare angajat.

  1. (Probabil) Nu ai nevoie de foarte mulți angajați la început

Nu arunca cu banii și învață să fii econom. La început, te poți descurca cu mai puțin. În majoritatea business-urilor nu e rentabil și nici nu ai nevoie de foarte mulți angajați la început. În funcție de necesități, poți chiar apela la servicii de leasing de personal de pe Humansource.ro. 

Așadar, ai încredere în forțele tale și treci la treabă. Vor fi și momente dificile, însă rezultatelor vor face ca tot efortul să merite cu siguranță. Succes! 

Sursă foto: Pixabay.com

Publicitate

Citește mai departe