Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Iată 3 trucuri pentru a arăta bine la un interviu online

Publicat

- 365 vizualizări

Urmează să ai un interviu online și vrei să ai o prezență impecabilă? Trebuie să iei în considerare faptul că, întâlnirile online pot fi chiar mai stresante decât cele față-n față. Piața forței de muncă este din ce în ce mai competitivă și este posibil ca cei care te vor evalua să fie atenți la detalii la care nici nu te aștepți. Dacă vrei să știi care sunt trucurile pentru a avea un interviu ireproșabil, citește în continuare acest articol.

Iată modalitățile prin care poți impresiona angajatorul

 Alege background-ul potrivit

Este bine ca înainte cu 30 de minute sau mai mult, să alegi o încăpere liniștită unde să îți așezi laptopul sau calculatorul, de preferat unde nu te deranjează nimeni. Înainte de a te conecta online la interviu, verifică dacă în spatele tău apar și obiecte nedorite. Poți alege un background neutru pentru ca toată atenția să fie îndreptată asupra ta. Este de preferat ca îmbrăcămintea pe care o alegi să nu fie în culoarea peretelui din spate. Totuși, dacă iți dorești un obiect decorativ în spate, poți alege o plantă.

Alege căștile corecte

Un aspect ce este des neglijat este cel al căștilor. Conexiunea și calitatea sunetului și a imaginii sunt valoroase într-un interviu. Sunt recomandate verificările timpuri ale conexiunii. Dacă îți dorești să fii prompt și să fii relaxat, atunci este bine să încerci câteva teste de sunet și imagine. O alegere ideală pentru conexiunea căștilor este cea a modelelor fară fir, datorită flexibilității lor. La Lerato.ro poți găsi diferite modele de căști wireless de la cele mai mari, până la cele mici. În plus, cu cât dai dovadă de profesionalism cu atât șansele de a obține locul de muncă cresc.

Alege un scaun confortabil

Atunci când începe interviul nu vei știi întotdeauna și cât va dura acesta. Ia în calcul faptul că stresul din timpul interviului este deja mare. Nu este recomandat să lași lucrurile mărunte să îți strice imaginea și starea de spirit. Scaunul pe care îl alegi poate părea potrivit în primele 5 minute ale discuției, dar nu și după 60 de minute. Dacă vrei să ai succes este bine să te gândești în detaliu la toate amănuntele. Poți alege din mai multe modele, ba chiar îți poți pune un scaun pentru picioare, important este ca el să fie confortabil.

Evaluatorul va pune mare accent pe răspunsurile pe care le dai și pe experiența pe care o ai în domeniul pentru care ai aplicat. Pe lângă toate acestea, va sesiza dacă conexiunea ta se întrerupe des sau nu funcționează, dacă în spate se afla dezordine sau dacă te simți inconfortabil. Cei care își doresc ca interviul să aibă șanse mari de reușită, acordă atenție tuturor detaliilor. Câteodată acestea valorează mai mult decât experiența.

Sursă foto: pexels.com

Citește mai departe