Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Silviu Vințeler: Apel la responsabilitate în contextul creșterii alarmante a cazurilor de COVID

Publicat

- 1.946 vizualizări

În ultimele zile în orașul Ocna Mureș apar tot mai multe cazuri de infectări cu COVID-19, suntem în valul 3 al pandemiei, vrem nu vrem asta e situația, una urâtă prin care am mai trecut și acum un an. Vorbim de 77 cazuri active în Ocna Mureș (22.03.2021), o parte din aceste cazuri sunt persoane care în prezent sunt internate în spitale cu forme mai grave, trist este că vorbim aici și de copii și tineri. Fie că e gripă sau COVID boala este una ciudată, se manifestă altfel de cum știam noi, o spun toți care au trecut prin ea și au avut simptome și trebuie să avem grijă de sănătatea noastră.

Nu o putem face decât dacă respectăm minimele condiții de igienă și distanțare dar și dacă ne vaccinăm. Azi vor mai fi cazuri, multe, cele mai multe la Ocna Mureș de când a început valul trei, vorbim de profesori, educatori, vârstnici, taximetriști, adolescenți, copii etc. Nimeni nu e ,,ocolit” de virusul acesta.

Avem cei mai mulți prieteni sau rude în suferință, avem și decese din păcate. În acest ritm orașul va intra oficial în carantină zilele următoare. Este și motivul pentru care, Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș (care s-a vaccinat ieri și se simte bine, apropo) face apel la responsabilitate împreună cu doamna doctor Onac, medicul care răspunde de centrul de vaccinare de la Ocna Mureș:

Creșterea incidenței infectărilor Covid-19 în Ocna Mureș se apropie de valoarea de 6 la mia de locuitori și în consecință posibilitatea declarării carantinei în oraș.

Sunt convins că nimeni nu își dorește acest lucru. Pentru a evita acest lucru sunt necesare două lucruri:

1) – respectarea minimelor cerințe sanitare pentru a limita semnificativ răspândirea virusului în comunitate:

– purtarea măștii în spații publice

– spălarea și dezinfectarea cât mai des a mâinilor

– păstrarea, în spații publice, a unei distanțe de minim 1,5m față de alte persoane

2) – vaccinarea

În orașul Ocna Mureș, în incinta sălii de sport, funcționează un centru de vaccinare. De la acest centru de vaccinare, doamna doctor Onac ne-a declarat:

„Vaccinarea este metoda cea mai sigură pentru a evita infectarea cu Covid-19. Vaccinarea nu este obligatorie, dar a te vaccina înseamnă să fii responsabil. Responsabil pentru tine ca persoană, dar responsabil în primul rând pentru cei din jur. Vaccinarea este cea mai sigură metodă de a preveni și de a restrânge răspândirea virusului. E foarte important să ne protejăm pe noi, să îi protejăm pe cei din jur, pentru că virusul este extrem de contagios, cu transmitere intracomunitară rapidă. Utilizăm în Ocna Mureș vaccinul produs de Pfize-BioNTech. Nu au fost niciun fel de reacții adverse semnificative la persoanele vaccinate aici iar procesul de vaccinare se desfășoară în condiții normale.”

A venit momentul să demonstrăm că noi, ocnamureșenii, ne putem mobiliza pentru a ne proteja pe noi și a-i proteja pe cei din jur, totul depinde de comportamentul nostru.

Respectați regulile simple de protecție și prevenire în spațiile publice. Nu ne dorim, nici noi, nici dumneavoastră, alte restricții.

Haideți să facem un efort pentru a trece și peste acest val al pandemiei.

Primar,

Silviu Vințeler

Citește mai departe