Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Informare privind situația paturilor ATI COVID din județul Alba și măsuri întreprinse pentru creșterea capacității de internare

Publicat

- 741 vizualizări

Referitor la gradul de ocupare al paturilor ATI COVID, în urma solicitărilor venite din partea reprezentanților mass-media, vă comunicăm următoarele: în prezent în județul Alba în structura Spitalului Municipal Aiud desemnat spital suport COVID există o secție cu 20 de paturi ATI COVID, toate ocupate. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Alba a solicitat Spitalului Municipal Aiud întocmirea, în regim de urgență, a unui necesar de medici ATI, în vederea detașării de personal din județul Alba sau din alte județe pentru extinderea numărului de paturi, astfel încât să poată fi asigurată asistența corespunzătoare bolnavilor de COVID. Ca urmare, Spitalul Municipal Aiud a cerut detașarea a 6 medici ATI – 2 din Alba și 4 din alte județe iar DSP a înaintat această solicitare comandantului acțiunii (DSU) în vederea ducerii la îndeplinire. Se estimează astfel creșterea capacității secției ATI COVID la 30 de paturi.

          Totodată, ca urmare a videoconferințelor organizate de DSP Alba cu managerii spitalelor din județ, s-a solicitat Spitalului Municipal Aiud să analizeze reconfigurarea structurii funcționale în vederea suplimentării numărului de paturi pe secția Interne Cardiologie COVID cu încă 40 de paturi cu oxigen, această secție având cea mai mare adresabilitate în rândul bolnavilor COVID din județ. În calitate de spital suport COVID, Spitalul Municipal Aiud asigură tratarea cazurilor COVID severe și grave, însă toate spitalele din județ au secții COVID unde sunt tratați pacienți COVID cu forme ușoare și moderate ale bolii.

Biroul de presă al DSP Alba

Citește mai departe