Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Povestea noastră de succes (2): Povești mai delicioase decât ciocolata

Publicat

- 752 vizualizări

Într-o zi ne-am apucat, așa, să așezăm cărți colorate, frumoase, citite de noi pe câteva mese. Fiecare ne-am ales o carte pe care o știam și am așezat-o cât mai la vedere. Toți voiam să fie mai vizibilă cartea aleasă pentru prezentare. Știam că va sosi un oaspete de seamă, care a devenit,  încetul cu  încetul, prezent săptămanal la noi. Apoi ne-am pregătit scaunele, pernele și cei mari dintre noi au adus un fotoliu și o pătură groasă, pe care au așezat-o pe fotoliu. Toate acestea le facem nu știu cum, cu drag, împreună cu Doamna de poveste, cum îi spunem noi! Ne-am așezat apoi în jurul fotoliului, pe care stătea dumneaei, iar noi, pe scăunele, pe perne sau pe canapea, nici nu conta! Asta pentru că de la primele cuvinte ne-a fascinat!

          Ne-am prezentat fiecare, cum ne numim, în ce clasă suntem, câți ani avem. A urmat rândul Doamnei de poveste, care ne-a spus chiar fiecăruia în parte cum se numește, dar și câți ani are: 120 de ani! Noi nu ne-am mirat, chiar așa am crezut, mai ales la sfârșitul întâlnirii, când ne-am dat seama câte știe…chiar ca o Doamna de poveste de  peste 100 de ani!

          Nu știm când a zburat timpul și pentru că eram în vacanța claselor primare, erau între noi și copii mai mici. Eram cu ochii pe ei, la început, să nu se plictisească și să nu ne facă de rușine. Dar nu știm cum, am uitat de ei, de noi, de timp! Doamna de poveste avea cu ea niște cuvinte așa, vrăjite, tare bine meșteșugite! S-a oprit și ne-am temut că vrea să plece…dar nu, ne-a rugat pe fiecare să ne prezentăm cartea aleasă. A fost o plăcere pentru noi să dovedim că știm și noi să vorbim, chiar dacă nu așa de ales că Doamna de poveste. Dar ne-am descurcat, deși cei mici, mai rușinoși, nu au dorit, dar a făcut dumneaei ceva de i-a pornit și pe ei la vorbă.

          Doamna strângea la piept o carte și eram tare curioși ce carte e?! Deodată a deschis-o și ne-a citit ceva de acolo. Nici nu știm ce am ascultat, dar a fost atât de plăcut, ca o mătase care ne mângâia sufletele!

          Am oftat când ni s-a spus că întâlnirea s-a încheiat. Am făcut o fotografie de grup, pe care ne dorim cu toții să o avem pe panoul centrului.

          A, să nu uităm, Doamna de poveste, de 120 de ani (ne-a spus că a glumit cu vârsta, dar cred că are chiar peste 100 de ani, pentru că știe prea multe!) ne-a servit cu bomboane de ciocolată delicoase, dar nu mai speciale decât povestea citită. (nov. 2019).

          Proiectul Intergenerații se derulează în Centrul de zi “Sf. Serafim de Sarov”, Războieni-Cetate din octombrie 2019, actualmente fiind în cel de-al doilea an, și are un impact deosebit asupra copiilor, dar și asupra seniorilor care s-au implicat, ca voluntari, în derularea atelierelor.

          Mulțumim Fundației Regale Margareta a României https://www.frmr.ro/ și sponsorului Hochland SRL România pentru materialele deosebite, atât de utile în cluburile inițiate!

          Mulțumim, de asemenea, Doamnei de poveste, profesor Dănila Maria, care din 2019 participă la toate sesiunile Clubului de lectură, atât online, cât și fizic, organizate în centrul nostru.

                                                                             Elena Cărunta,

                                                                   (în numele copiilor din Centrul de zi)

Citește mai departe