Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Producătorul Ferma cu Omenie plănuieşte o investiţie de 4,3 milioane euro în următorii cinci ani pentru o fabrică şi o relocare logistică în Ocna Mureş

Publicat

- 4.081 vizualizări
Marius Bîcu împreună cu tatăl său, Marius Bîcu senior, propietarul Unilact Transilvania

Producătorul de brânzeturi Fer­ma cu Omenie din judeţul Alba plănuieşte o investiţie etapizată de 4,3 mil. euro în oraşul Ocna Mureş, prin care vizează o nouă hală logistică până în 2022 şi o nouă fabrică până în 2025, a explicat Marius Bîcu, general manager la Ferma cu Omenie, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

Va fi o investiţie pe cinci ani în doi paşi, în primii doi ani vom face o investiţie pentru depozit, logistică, zona de procesare a brânzeturilor frământate, iar în următorii trei ani vom face fabrica nouă, până în 2025“.

Compania produce astăzi brânzeturi în localitatea Unirea din judeţul Alba, pe care le comercializează sub brandul De la Ferma pentru piaţa locală şi brandul Pachetul de Acasă pentru piaţa externă. Producătorul va demara prima etapă a planului pe cinci ani printr-o investiţie de 1,3 mil. euro care vizează relocarea spaţiului logistic de la Cluj la Ocna Mureş – tot în judeţul Alba. Terenul de la Ocna Mureş a fost achiziţionat în decembrie 2020, printr-o investiţie de circa 280.000 de euro.

Când am cumpărat terenul din parcul industrial din Ocna Mureş am luat un teren mai mare pentru ia avea posibilitatea de dezvoltare pe următorii 5 ani. (…) Acum muncim cu o firmă de arhitectură din Bucureşti pentru a dezvolta un masterplan să ştim cum va arăt investiţia în următorii 5 ani şi cu siguranţă doar cu fonduri europene vom realiza sau cu un investitor. Doar cu fonduri proprii 3 mil. euro este prea mult pentru noi“. 

Compania vrea să facă relocarea efectivă a spaţiului logistic la începutul anului 2022. Bugetul de investiţii al companiei pentru anul 2021 mai cuprinde o componentă de 100.000 de euro destinată unui proiect de digitalizare. 

Ferma cu Omenie producea în 2020 circa 3 tone de brânzeturi pe zi, producţia fiind formată din brânză de burduf, brânză proaspătă şi telemea de vacă. Astăzi, compania a ajuns la 3,5 tone pe zi şi ţinteşte să ajungă la 5 tone pe zi în 2021. Planul pe termen lung al companiei vizează externalizarea a două linii de producţie pentru a rămâne doar cu producţia de brânză de burduf.

Ferma cu Omenie împreună cu Unilact Transilvania au obţinut afaceri de circa 5,2 milioane de euro în 2020, dintre care aproape 4 milioane de euro au provenit din businessul de producţie. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Ferma cu Omenie are astăzi 45 de angajaţi, în timp ce Unilact Transilvania are 18.

Sursa: zf.ro

Citește mai departe