Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ocna Mureș, la un pas să reintre în scenariul galben

Publicat

- 1.993 vizualizări
Foto: Barna Marius

Trei cazuri noi de infectare cu noul coronavirus anunțate de DSP Alba astăzi fac ca orașul Ocna Mureș să reintre, teoretic, în scenariul galben. Cu 15 cazuri active în ultimele două săptămâni, incidența devine 1,07 ceea ce duce orașul la scenariul galben din punct de vedere a cifrelor. Desigur, intrarea în scenariul galben practic se va face doar în urma unei hotărâri a CJSU Alba.

Situația însă se poate schimba chiar mânie. Dacă nu vor exista cazuri noi iar din cele 15 active azi, chiar un sigur caz devine mai vechi de 14 zile, mâine orașul Ocna Mureș ”revine” la scenariul verde (14 cazuri la o populație de 14.000 este exact 1 caz la mie, limita la care se încadrează un oraș la scenariul verde).

Însă dacă și mâine vom avea cel puțin un caz sau mai multe cazuri noi este de așteptat să se emită hotărârea prin care orașul Ocna Mureș intră în scenariul galben.

Scenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, merg în continuare copiii la grădiniță și la școală elevii din ciclul primar ( clasele P-IV ) și copiii din clasele terminale a VIII-a și a XII-a.

Citește mai departe