Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Pregățiți copiii pentru școală. Din 8 februarie se redeschid școlile dar în anumite condiții

Publicat

- 1.051 vizualizări

Astăzi, de la ora 15.00, la Cotroceni a avut loc o ședință la care au participat premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol și Președintele Klaus Iohannis.

În cadrul ședinței s-a luat decizia finală de a redeschide școlile cu prezență fizică, începând cu 8 februarie 2021, dar în anumite condiții, în funcție de scenariul în care se află fiecare localitate din țară și anume:

Scenariul verde –incidența sub 1 la mie:  toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galben –incidența între 1- 3 la mie:  merg la școală elevii din ciclul primar , respectiv clasele I- IV și cei din clasele terminale: clasa a VIII-a, clasa a XII-a și clasa a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu –  incidența peste 3 la mie: continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Mai multe detalii în ceea ce privește modul de organizare pentru redeschiderea școlilor vor fi făcute publice, miercuri, 3 februarie.

În prezent orașul Ocna Mureș se află, conform datelor emise de DSP Alba, în scenariul GALBEN însă foarte aproape de a trece în scenariul VERDE până la sfârșitul săptămânii dacă nu mai apar cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Citește mai departe