Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum alegi scaunele pentru bucătărie? Sfaturi care îți vor ușura misiunea

Publicat

- 422 vizualizări

Scaunele pentru bucătărie sau pentru zona de servit masa trebuie să fie moderne, confortabile și individuale. Pentru a le găsi pe cele potrivite, există anumite lucruri pe care ar trebui să le știi. Datorită ponturilor de la experții în design interior, ai acum la îndemână cele mai importante sfaturi de amenajare.

Acesta este și motivul pentru care, înainte de a începe căutările pentru mobilarea bucătăriei  tale, este recomandat să verifici informațiile de mai jos.

Descoperă cum să alegi scaunele pentru bucătăria ta:

Proporțiile trebuie să fie întotdeauna corecte

Un scaun de bucătărie trebuie să ofere un confort bun și să țină cont de raportul de mărime potrivit față de masă.

De obicei, mesele au o înălțime situată între 74 și 77 cm, iar scaunele potrivite trebuie să aibă o înălțime a șezutului de 46-48 cm. În acest fel, tu și cei din familia ta vă veți simți întotdeauna bine când vă așezați la masă.

Trebuie să acorzi atenție și lățimii scaunului, aceasta variind de la 45 și până la 70 cm, însă alegerea în această privință depinde de preferințele tale.

Zona de luat masa și dimensiunile acesteia

Pentru planificarea cu succes a unei zone de luat masa, fie că este în bucătărie sau în living, sunt anumite aspecte de luat în considerare.

Există o serie de întrebări la care trebuie să găsești răspuns, înainte de a începe căutările pentru noile scaune:

  • Cât spațiu vrei să aloci fiecărei persoane la masă?
  • Cum integrezi zona de luat masa în încăpere?

Practic, ar trebui să aloci la masă o suprafață de 60-70 cm pentru fiecare scaun. La o masă ce are lungimea de 200 cm, poți așeza trei scaune pe fiecare parte a acesteia.

Pentru scaunele din jurul mesei, ar trebui să planifici o distanță de cel puțin 100 cm între masă și perete. Cam atât ai nevoie dacă dorești să te așezi ușor. Acest lucru se aplică și în cazul în care un pasaj trece pe lângă masă.

Ce materiale sunt potrivite pentru scaunele de bucătărie?

În plus față de mărime și proporție, trebuie să îți pui întrebări cu privire la tipul de scaun potrivit. Din nou, există o serie de puncte de luat în considerare.

Trebuie să știi un lucru: cât de confortabile sunt scaunele din bucătărie nu depinde doar de materialul din care sunt realizate. Este mult mai important ca proporțiile acestora să fie calculate bine, căci poți sta confortabil pe un scaun bine construit pentru o lungă perioadă de timp, indiferent din ce este realizat.

Desigur, preferințele personale sunt importante. Și ai de unde alege, pornind de la scaunele tapițate și până la cele din lemn pur.  În cazul celor tapițate, ai avantajul că există numeroase opțiuni de țesături sau piele, pentru a seta anumite accente interesante în zona de luat masa.

În cazul în care vei opta pentru modele de scaune de bucătărie din lemn, trebuie să te asiguri că alegi un contrast bun față de culoarea mesei. Aceeași nuanță a scaunelor și mesei poate fi plictisitoare, așa că poți să fii puțin curajos! Și vei fi uimit de modul în care întreaga zonă apare într-o ambianță nouă, interesantă, atunci când vei înlocui scaunele vechi din stejar cu cele moderne, în culori proaspete.

Așadar, fii deschis la noi idei și casa ta va fi mult mai frumoasă. Rețetele rafinate, masa cu toți cei din familie și alți oaspeți dragi îți vor oferi momente cu adevărat de neuitat, pe care vei dori să le repeți ori de câte ori ai ocazia.

Sursa foto: pexels.com

Citește mai departe