Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Taxe și impozite plătite on-line

Publicat

- 1.007 vizualizări

O dată cu începerea noului an, multe persoane care și-au format în decursul timpului obiceiul de a plăti impozitele și taxele în primele zile din ianuarie se prezintă la ghișeele primăriei pentru a le achita.

          S-a văzut prin presa scrisă, on-line sau pe posturile TV că în multe localități s-au format cozi și aglomerație pentru că toată lumea dorea să achite la ghișee. Astfel de situații demonstrează că prea puțini știu de variante alternative de plată și puțini dintre aceștia le și folosesc.

          La vremea când a fost introdusă, ca o componentă SMART a administrației publice locale, prin 2016, Primăria Ocna Mureș a făcut cunoscută contribuabililor posibilitatea de a plăti în siguranță, rapid, taxele și impozitele prin sistemul on-line, prin toate canalele posibile de informare (radio local, mediul online prin site-ul primăriei și rețele de socializare, presa scrisă etc).

          Deși inițial aplicația a fost folosită de numeroase persoane, în timp numărul utilizatorilor a scăzut, deși ea continuă să fie perfect funcțională și sigură.

          De aceea, pentru a preveni aglomerația, timpul pierdut la cozi și ghișee, vă recomandăm să utilizați fără niciun fel de reținere modalitatea on-line de plată a taxelor și impozitelor.

          Accesarea plății on-line a taxelor și impozitelor se face de pe pagina principală a site-ului primăriei Ocna Mureș, www.primariaocnamures.ro, de pe pictograma din partea dreaptă a acesteia.

          Accesarea plății on-line se poate face și din link-ul următor: https://globalpay.ro, apoi alegeți instituția, respectiv Primăria Ocna Mureș.

          Consultarea informațiilor deținute de Primărie și plățile se fac pe bază de CNP pentru persoane fizice respectiv CUI pentru persoane juridice.

          Sunt acceptate la plată online cardurile bancare VISA, VISA Electron, MasterCard și Maestro emise de orice bancă din orice țară. Condiția necesară și suficientă pentru ca un utilizator al Sistemului să poată efectua plăți ale taxelor și impozitelor locale prin Internet este existența unui card valid, emis sub sigla VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro, card care să accepte plata pe internet. Nu se impune nici o restricție despre banca emitentă a cardului.

          Plățile on-line sunt fără percepere de comision.

          Sistemul de gestiune electronică a taxelor si impozitelor locale nu stochează sub nici o formă nici o informație despre datele cardului cu care se efectuează tranzacția, datele proprietarului cardului, sumele disponibile, codurile de activare sau codurile înscrise pe card. Aceste informații sunt procesate exclusiv de către procesatorul de plăți electronice.

          Pot fi achitate taxe, impozite, amenzi contravenționale precum și alte taxe ce țin de Serviciul Venituri, Taxe și Impozite Locale. Sistemul permite plata amenzilor pe baza datelor din procesul verbal cu verificarea încadrării în termenul de 15 zile.

          Sistemul este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână și oferă date despre debitele restante și majorările de întârziere calculate la zi.

          Pentru evitarea aglomerațiilor și cozilor la ghișee vă recomandăm utilizarea modului de plată on-line a taxelor, impozitelor, amenzilor ori a altor taxe ce țin de Serviciul Venituri, Taxe și Impozite Locale.

Citește mai departe