Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Centrul de Vaccinare de la Ocna Mureș a primit avizul de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică Alba

Publicat

- 2.558 vizualizări

După ce au fost propuse spre evaluare mai multe spații din Ocna Mureș în care să se amenajeze Centrul de Vaccinare, DSP Alba a dat undă verde locației de la sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” pentru că întrunește cele mai multe condiții impuse pentru siguranța și bunul mers al procesului de vaccinare. Sălile de sport au fost preferate ca locații de vaccinare de către DSP în multe localități din țară.

Un centru de vaccinare are nevoie în primul rând de spațiu generos, un traseu unidirecțional a fluxului de oameni, spații utile separate: cabinet medical, operare informații platformă, sală de așteptare, apă caldă, toalete pacienți și cadre medicale, spații pentru cadre medicale.

Autoritățile locale au dotat Centrul de Vaccin de la Ocna Mureș cu tot ceea ce a fost impus prin ordinul ministului sănătății: de la generator de curent, mobilier, frigider, boilere apă caldă, butelii cu oxigen, aparatură medicală, dispozitive pentru dezinfectare mâini și multe altele.

Odată avizat, centrul apare și în platforma de vaccinare, unde medicii și reprezentanții persoanelor juridice desemnate, pot face programările necesare.

Vaccinarea se va realiza de către personal medical, cu aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor și/sau personal medico-sanitar care deține certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Centrul de vaccinare va avea un medic coordonator și va fi organizat cu respectarea circuitului unidirecțional (flux unidirecțional, fără intersectare).

Telefon: 0730640183

Citește mai departe