Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

TOP 4 motive pentru care să dăruiești copilului tău un instrument muzical de ziua lui de naștere!

Publicat

- 408 vizualizări

Copiii trebuie să fie încurajați de mici să încerce cât mai multe activități, pentru a găsi ceva care să le placă. Dezvoltarea artistică e deosebit de importantă, mai ales pentru că în acest fel e încurajată empatia și capacitatea de înțelegere a lumii înconjurătoare. Cititul, pictura și muzica se numără printre pasiunile care pot fi dezvoltate de la o vârstă fragedă. 

Mai ales în cazul muzicii, părinții pot să cânte bebelușului, ceea ce îl va face să învețe să vorbească mai ușor. Când copilul crește, chiar înainte de cinci ani, acesta poate începe să învețe să cânte la un instrument. Zilele de naștere reprezintă o perioadă perfectă pentru a-l introduce pe copil în lumea instrumentelor muzicale.

Iată TOP 4 motive pentru care să-l surprinzi pe cel mic, dăruindu-i un instrument muzical!

  • Copilul va fi mai interesat de muzică dacă primește un instrument de ziua lui

Poți să dăruiești în orice perioadă a anului un instrument copilului tău, dar e mai special atunci când mai crește cu un an. Indiferent de vârstă, cel mic va simți, cu siguranță, că are parte de momente de neuitat.

Întreabă-l pe copil ce instrument i-ar plăcea să primească. Dacă nu ești încă hotărât care e cea mai bună variantă, te poate ajuta această ofertă la instrumente muzicale, din care poți alege.

  • Prin studierea unui instrument, îl ajuți pe copil să-și exprime mai bine personalitatea și emoțiile

Atunci când cântă la un instrument, copiii pot să experimenteze din ce în ce mai mult pe măsură ce învață cât mai multe noțiuni teoretice. La un moment dat, pot ajunge chiar să creeze propriile piese, din ce în ce mai complexe! 

Prin intermediul muzicii, cel mic ajunge să se înțeleagă mai bine pe sine însuși. Mai ales dacă îți arăți pasiunea pentru muzică față de copil, ajutându-l să descopere noi genuri și noi artiști, acesta va știi cât mai repede ce îi place și ce ar vrea să creeze el însuși.

  • Studierea unui instrument are numeroase beneficii pentru dezvoltarea cognitivă

E important ca cel mic să învețe să scrie și să citească, dar e la fel de esențial și benefic să cânte la un instrument. Efectele cognitive sunt numeroase, printre care dezvoltarea abilităților matematice, a memoriei, a concentrării și a coordonării mișcărilor mâinilor și ochilor.

  • Copilul devine mai deschis la lucruri noi 

Mai ales la început, studierea unui instrument poate aduce provocări peste care copilul trebuie să învețe să treacă. Astfel, el dobândește mai multă încredere în sine și devine mai independent.

De asemenea, când învață să cânte la un instrument muzical, află și lucruri noi despre diverse genuri muzicale din diferite colțuri ale lumii. În acest fel, el conștientizează mai ușor varietatea de culturi și oameni care există în lume. 

  • Cel mic poate lega mai ușor prietenii

Un alt motiv pentru care să-i faci un astfel de cadou este faptul că cel mic poate forma prietenii cu cei care au aceleași pasiuni ca el. În unele școli există orchestre, în cadrul cărora copiii vorbesc mai ușor unii cu alții și pot să își dezvolte abilitățile de comunicare. 

Studierea unui instrument muzical este una dintre cele mai indicate activități pentru copii. Astfel, aceștia își dezvoltă abilitățile cognitive, artistice  și dobândesc mai multă încredere în sine. Ziua de naștere este o ocazie perfectă pentru a-i ajuta să dobândească o nouă pasiune.

Citește mai departe