Suntem şi pe:

Articolele zilei

Drept la replică cu privire la informațiile prezentate în articolul ”Noul Consiliu Local Ocna Mureș a pornit-o cu dreapta, stânga nu a catadicsit .”

Publicat

- 1.463 vizualizări

Documentele expuse mai jos, fac obiectul ședinței EXTRAORDINARE din data de 10.12.2020, a Consiliului Local Ocna Mureș, convocată DE ÎNDATĂ . Acestea sunt documente publice și credem că  trebuie să fie suficient de clare si transparente, mai ales în cheltuirea  responsabilă și eficientă a banului public, pentru orice locuitor, plătitor de taxe și impozite, al orașului OCNA MUREȘ. În acest context, atât consilierii PSD cât și consilierii din partea PMP, UDMR și AUR, am considerat că NU au fost îndeplinite condițiile legale enunțate în Noul Cod Administrativ, pentru analiza eficientă a unei astfel de inițiative din partea Primarului orașului Ocna Mureș. 

Degeaba este prezentat BUGETUL  DETALIAT, în comisia de specialitate, dacă avem doar jumătate de oră la dispozitie, să analizam pertinent, CHELTUIREA BANULUI PUBLIC. 

Faptul că PNL are asigurat atât cvorumul de ședință cât și majoritatea necesară de peste 50% pentru a trece aproape orice Proiect de Hotărâre inițiat de Primar sau de consilieri locali, nu le dă dreptul să ignore punctele de vedere, inițiativele sau acțiunile celorlalți consilieri de la restul partidelor politice, aceștia reprezentând la rândul lor electoratul (cetățeni ai orașului Ocna Mureș) care i-au votat, trimițându-i în Consiliul Local  să îi reprezinte. 

Este datoria noastră, a Consilierilor Locali, ca de acum înainte, să aducem la cunoștință cetățenilor, în deplină transparență, toate inițiativele aduse în comisiile și plenul Consiliului Local OCNA MUREȘ, ceea ce până acum, astfel, nu s-a facut.

În felul acesta se desfășoară lucrurile, de mai mulți ani, în Primăria și Consiliul Local OCNA MUREȘ. [..] Viceprimarul nu este cea mai potrivită persoană să aducă în discuție moralitatea sau legalitatea acțiunilor noastre.

Nu mai permitem astfel de practici, lipsite de transparență, dăunătoare orașului Ocna Mureș. 

Sănătate tuturor !

  Presedinte PSD Ocna Mureș 

       Jinaru Ion Daniel

Codul de reglementare a conținutului audiovizualului : ,,Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, viața privată, onoarea și reputația, precum și dreptul la propria imagine”, Art.49 prevede faptul că ,,Orice persoană fizică sau juridică ale cărei drepturi sau interese legitime au fost lezate prin prezentarea în cadrul unui program audiovizual a unor fapte neadevărate beneficiază de dreptul la replică.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design