Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

De ce este necesara incaltamintea de protectie pentru lucratorii in depozit?

Publicat

- 592 vizualizări

In depozit, pot exista o multime de pericole care pot fi evitate prin instruirea personalului si prin masuri de siguranta adecvate. Cu toate acestea, un lucru care este frecvent trecut cu vederea este cat de importanta poate fi perechea potrivita de pantofi de protectie in timpul unor activitati lungi si obositoare. Pentru persoanele care lucreaza in depozit, incaltamintea obisnuita nu este nici utila, nici potrivita. Angajatii au nevoie de incaltaminte care sa fie atat confortabila, cat si sigura. Vezi aici incaltaminte de protectie potrivita pentru personalul din depozit, iar mai jos iti prezentam motivele pentru care ar trebui purtata in permanenta in timpul programului de lucru:

Prevenirea alunecarilor si caderilor

Perechea potrivita de incaltaminte de protectie te ajuta sa previi alunecarile si caderile, indiferent de tipul de suprafata sau pardoseala din depozit. Incaltamintea obisnuita te va face predispus la alunecari si caderi, atat pe suprafete alunecoase sau cu denivelari, cat si pe scari.

Cand achizitionezi incaltaminte de protectie pentru depozit, asigura-te ca alegi un model cu talpa antiderapanta, astfel incat sa ai mai putine sanse de alunecare sau cadere. Orice accident la locul de munca poate duce la incapacitatea de a lucra pentru o perioada lunga de timp sau iti poate afecta performantele, ducand la scaderea productivitatii.

Prevenirea durerilor musculare

Activitatea din depozit presupune multe ore de munca in picioare si este normal sa te confrunti cu dureri de muschi, de picioare si oboseala. Din pacate, incaltamintea obisnuita poate duce la afectiuni grave daca este purtata pentru mult timp. Pantofii nepotriviti nu ofera sprijin pentru glezna sau picior, ceea ce poate duce la dureri articulare. In timp, aceste dureri se pot extinde pana la glezne, genunchi si chiar spate. Pantofii de protectie te pot ajuta sa elimini acea durere si, de fapt, sa te simti mai confortabil pe tot parcursul zilei de munca.

Acest lucru se datoreaza faptului ca pantofii de protectie asigura un suport mai bun pentru arcul piciorului, astfel incat fiecare pas pe care il faci in depozit sa fie usor si confortabil, oferindu-ti in acelasi timp stabilitate pentru a evita orice durere sau disconfort la sfarsitul turei.

Protectie impotriva obiectelor care cad

In depozit, se lucreaza pe langa rafturi inalte, cu obiecte grele si utilaje de capacitate mare. Asadar, exista intotdeauna sansa ca obiectele grele sa cada si sa provoace accidente grave. Desi este foarte important sa-ti protejezi capul cu o casca dura, nu trebuie sa-ti neglijezi picioarele.

Incaltamintea de protectie este prevazuta cu varf intarit care poate preveni in mod eficient ranirea picioarelor. Deci, chiar daca se intampla ca un obiect greu sa-ti cada pe picioare, incaltamintea de protectie va absorbi cea mai mare parte a socului, evitand astfel leziunile grave.

Protectie impotriva perforarii

Deoarece exista atat de multe pericole potentiale intr-un depozit, este foarte important sa se foloseasca incaltaminte adecvata. Exista oricand riscul sa calci pe piese sau obiecte ascutite si, din acest motiv, este important sa alegi incaltaminte realizata special din materiale rezistente la perforare. Spre deosebire de incaltamintea obisnuita, incaltamintea de protectie este conceputa cu lamela metalica antiperforatie, ceea ce inseamna ca este ideala in medii de lucru precum depozitele.

Citește mai departe