Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Radu Călin, candidat PSD la Camera Deputaților: Un loc de muncă bine plătit – cea mai bună formă de protecție socială activă (P)

Publicat

- 708 vizualizări

Creșterea veniturilor și a puterii de cumpărare reprezintă obiective principale ale programului de guvernare al Partidului Social Democrat. Respectarea legilor adoptate privind creșterea pensiilor și a alocațiilor, precum și creșterea nivelului de trai al populației reprezintă un motor consistent pentru stimularea cererii. Un loc de muncă bine plătit reprezintă cea mai bună formă de protecție socială activă. Partidul Social Democrat propune o schemă de ajutor de stat privind creșterea ocupării în zonele cu șomaj ridicat și măsuri concrete pentru stimularea angajării românilor trimiși în șomaj în ultimele 9 luni.

”Timp de aproape 1 an, am văzut cum PNL, susținut de USR și PMP, și-a bătut joc de oameni, nerespectând legislația privind majorarea alocațiilor și pensiilor. Așa cum a mai făcut-o când a fost la guvernare, Partidul Social Democrat va crește alocațiile copiilor, punctul de pensie, indemnizația minimă socială (pensia minimă), dar și indemnizația de șomaj și cea de sprijin pentru persoanele cu dizabilități. Cât timp au fost la guvernare, reprezentanții Partidului Social Democrat au arătat că sunt interesați de binele celor mulți, de creșterea calității vieții tuturor, spre deosebire de alte partide, care s-au gândit doar la propriul electorat. Pe 6 decembrie votăm Partidul Social Democrat, votăm pentru siguranța unui trai mai bun”, a spus Radu Călin, candidat al PSD Alba la Camera Deputaților.

Pentru creșterea ocupării/stimularea angajării persoanelor trimise în șomaj în ultimele 9 luni, Partidul Social Democrat va lua următoarele măsuri:

  • Stimul de reinserție de 3.000 lei pentru 12 luni pentru angajatorii care angajează șomeri sau persoane care au revenit din străinătate și cărora le acordă cel puțin salariul mediu brut pe economie;
  • Reconversie profesională. Acordarea a 2500 lei / lunar angajatorilor care încadrează ucenici / stagiari sau persoane care fac reconversie profesională, pentru o perioadă de 1 an, cu obligația menținerii în activitate a persoanei respective încă un an de la data încetării activității. ANOFM va suporta finanțarea din fonduri naționale iar, ulterior, banii vor fi decontați din fonduri europene.
  • Schemă de ajutor de stat privind creșterea gradului de ocupare în zonele cu șomaj ridicat (mai mare de 5%), pentru a stimula investițiile si ocuparea forței de muncă.

Radu Călin este de profesie pedagog social. A intrat în viața politică după un grav accident rutier, din dorința de a schimba ceva. A fost mereu preocupat de binele celor vârstnici, de îngrijirea corespunzătoare și de siguranța celor cu probleme de sănătate, respectiv a persoanelor cu dizabilități. În calitate de consilier județean, a susținut mereu proiecte și investiții de care să beneficieze cât mai multe persoane, solicitând cheltuirea responsabilă a banilor publici.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de K.C. First Design PFA – portal https://www.ocnamuresonline.ro

-CUI mandatar financiar județean 11200020

Citește mai departe