Suntem şi pe:

Articolele zilei

Călin Matieș, candidat PSD Alba la Senat: STATUL trebuie să sprijine ACUM producătorii agricoli de PRODUSE ROMÂNEȘTI! (P)

Publicat

- 338 vizualizări

Statul trebuie să sprijine cât mai urgent producătorii agricoli de produse românești, astfel încât să depășească perioada nefastă prin care trec. Fiecare zi care trece fără măsuri concrete de sprijin pentru producătorii locali înseamnă un pas înapoi și mai puține șanse pentru agricultura românească. Haideți să punem România pe primul plan!

Strategia anti-COVID în lumea întreagă este de a privilegia producătorul local, de a reduce distanțele de transport și de a asigura lanțul cât mai scurt între producător și consumator. Astăzi, în lume, piețele și târgurile locale, denumite ”farmerʼs market”, sunt încurajate și sprijinite, nu doar în context epidemiologic dificil, ci pe termen mediu și lung, ca soluție ecologică durabilă.

În România, producătorii mici și mijlocii au devenit o categorie vulnerabilă, dezavantajată de politica agricolă alimentară a Guvernului Orban. Nu au fost luate deloc măsuri de sprijin și, chiar mai mult, în urma restricțiilor privind închiderea piețelor din spații închise, o parte dintre ei se află în imposibilitatea de a-și comercializa produsele.

”Propun ca pe perioada stărilor de alertă sau urgență și pana la apariția efectivă, în Romania, a unui vaccin care sa ne permită să revenim la un mod de viață cât mai apropiat de cel pe care îl aveam cu toții, produsele agricole românești să fie achiziționate prin toate structurile de stat care presupun consum colectiv precum: unități militare, spitale, cantine sociale, unități de învățământ, penitenciare și altele. Respectivele structuri vor achiziționa numai bunuri alimentare de producție internă, realizate exclusiv din materii prime românești, cu excepția situației obiective, în care acestea nu Ie pot fi puse la dispoziție. Situațiile speciale impun măsuri în consecință, iar solidaritatea trebuie să fie o stare de spirit pentru a depăși criza economică. Prin Ordonanță sau alte mijloace prevăzute de lege, guvernul poate realiza acest lucru, dacă vrea cu adevărat să pună România pe primul plan.

Pentru realizarea acestui demers Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va întocmi o lista a producătorilor care pot livra produse realizate exclusiv din materii prime românești și o va publica publică pe site-ul propriu. În vederea inventarierii tuturor producătorilor de alimente cât și a cantităților de legume, fructe, brânzeturi, carne, ce pot fi puse pe piața națională de către producătorii naționali, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în calitate de autoritate emitentă de certificate și atestate de producător, va comunica, în baza raportărilor asociațiilor de producători, cantitățile realizate în anul precedent, cantitățile reale de produse ce pot fi puse pe piață, în așa fel încât să se poată realiza centralizarea atât a producătorilor, cât și a produselor alimentare, la nivel național. Avem nevoie de producătorii locali, nu doar ca să ne încărcăm sacoșele, ci și ca să ne alimentam cu umanitate”, a spus Calin Maties, Președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de K.C. First Design PFA – portal https://www.ocnamuresonline.ro

-CUI mandatar financiar județean 11200020

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design