Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Prima noapte din carantina parțială s-a lăsat cu amenzi și în județul Alba

Publicat

- 757 vizualizări

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Noaptea trecută, au fost verificate 116 persoane cu privire la respectarea restricțiilor de circulație în intervalul orar 23.00 – 05.00.   

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În contextul noilor reglementări cu privire la circulația persoanelor  în intervalul orar 23.00 – 05.00, polițiștii alături de polițiști locali și jandarmi au organizat acțiuni petru verificare modului de respectare a noilor restricții.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 116 persoane, din care 21 nu au putut prezenta o justificare a prezenței lor pe stradă.

 De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost verificate 109 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 124 de mijloace de transport, din care 57 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.560 de persoane.

Echipele de control au depistat  172 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 7.500 lei.

Au fost organizate 9 acțiuni punctuale, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Reamintim faptul că începând cu data de ieri, 09 noiembrie 2020,  au intrat în vigoare noile măsurile instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

Conform acestei hotărâri în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ;

Circulația persoanelor este permisă în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua.

Citește mai departe