Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

110 cazuri active în Ocna Mureș! APEL la respectarea măsurilor de combatere a bolii, lansat de primarul orașului, Silviu Vințeler

Publicat

- 2.913 vizualizări

Într-o postare publicată astăzi pe pagina de facebook a Primăriei Ocna Mureș, Silviu Vințeler, primarul orașului, a făcut un apel la respectarea măsurilor de combatere a virusului având în vedere numărul crescut de infectări cu Covid-19 din localitate:

”Dragi ocnamureșeni,

În aceste zile, când orașul nostru înregistrează peste 110 cazuri active de infectare cu COVID-19, trebuie să fim uniți, să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru. Singura modalitate de a lupta împotriva unei pandemii este prin unitate, prin solidaritate, prin respect unii față de alții.Răspândirea comunitară este acum principalul factor de transmitere a noului coronavirus în orașul nostru, semn că respectarea regulilor este mai necesară ca oricând. Avem cu toții datoria morală de a ne respecta, de a ne proteja unii pe alții. Putem să reducem semnificativ, să stopăm răspândirea virusului prin metode simple, care stau la îndemâna noastră, a tuturor:

– să purtăm mască de protecție în toate spațiile publice, deschise sau închise (pe stradă, în magazine etc)

– să evităm aglomerațiile (în piețe, magazine, supermarket etc)

– să păstrăm o distanță de măcar 1,5 m unul față altul în timp ce purtăm mască de protecție (distanțarea fizică nu înseamnă și distanțare sufletească, înseamnă că ne pasă de cei din jurul nostru)

– să păstrăm regulile de igienă (spălatul, dezinfectarea mâinilor cât mai des cu putință)

– să încercăm să stăm cât mai mult în casă, să nu ne expunem prin deplasări și întâlniri inutile. Respectând cât mai mult regulile vom reuși să revenim mai repede la o viață normală.

Respectând cât mai mult regulile ne respectăm pe noi, pe cei din jur. Dar mai ales ne protejăm sănătatea noastră și a celorlalți. Acum totul depinde doar de noi. Să arătăm că suntem responsabili și ne pasă. Ne pasă de noi, de toți cei din jur. Suntem responsabili și ne pasă de copiii, de părinții, de bunicii noștri. Iar pentru cei implicați în lupta cu acest virus, pacienți ori cadre medicale, speranța și gândul nostru bun se îndreaptă către ei.Împreună vom fi mai buni, împreună vom învinge.”

Primar, Silviu Vințeler

Citește mai departe