Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Află cum poți să te îmbraci mai rapid dimineața și să câștigi mai mult timp pentru tine!

Publicat

- 506 vizualizări

Se știe că o femeie are nevoie de ceva mai mult timp pentru a se aranja pentru plecarea la serviciu. Pe lângă igienă și machiaj, mai are de ales și îmbrăcămintea adecvată. Dar ce te faci dacă nu te poți trezi în fiecare dimineață mai devreme pentru a avea timp de toate aceste lucruri, astfel încât să nu întârzii la locul de muncă? Încercarea de a te decide ce să îmbraci în fiecare zi îți poate da peste cap întreaga rutină matinală. 

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să câștigi timp dimineața când te imbraci ca să pleci la serviciu!

  • Scapă de hainele care nu-ți mai plac

Poate că la vremea lor ți-au ”spus ceva”, motiv pentru care le-ai și cumpărat, dar timpul este inamicul modei și trecerea lui inexorabilă te va face să constați mai devreme sau mai târziu că ai o mulțime de haine pe care nu le mai porți de luni de zile sau chiar de ani buni.

Căutatul în șifonier, printre rafturile și umerașele pline de haine, este una dintre cele mai mari risipe de timp, mai ales dimineața când te grăbești. De aceea, fă-ți timp pentru o curățenie generală și alege acele piese vestimentare care nu-ți mai plac sau în care ți se pare că nu mai arăți bine, apoi pune-le în saci de plastic și dăruiește-le unei asociații caritabile.

Asigură-te, totuși, că sunt spălate și în stare bună, dacă vrei să faci o astfel de faptă. În acest fel, tu vei fi mai eficientă dimineața, iar cineva se va bucura de un model de rochie pe care altfel nu și l-ar fi permis.

  • Fă ordine în dulapul cu încălțăminte

Încălțămintea merge mână în mână cu hainele pe care le îmbraci, iar dacă și aici va trebui să pierzi timp, în fiecare dimineață, cu alegerea și curățarea pantofilor potriviți, cu siguranță nu vei mai ajunge la timp la job.

Astfel, este o idee bună să procedezi la fel și cu dulapul de încălțăminte. Sortează ce nu mai este potrivit pentru tine, aruncă ce este stricat și asigură-te că ai cel puțin câte o pereche de încălțări pentru fiecare sezon – pantofi sau sandale ușoare vara și ghete și bocanci pentru toamnele reci și iernile friguroase. 

  • Cumpără mai multe piese vestimentare pe placul tău

Dacă ai găsit ceva ce îți place, fie că este vorba despre o pereche de blugi sau despre o cămașă modernă, nu te sfii să cumperi mai mult decât o singură piesă. Astfel, vei reuși să economisești timp dimineața, pe care altfel l-ai fi irosit cu probatul unor haine care nu-ți plac.

Este recomandat să ai o ținută potrivită pentru locul de muncă. Nu este vorba despre o uniformă, dar este bine să ai câteva seturi de haine în care te simți bine și pe care le poți îmbrăca repede și ușor, fără să pierzi prea mult timp cu ”evaluarea” în oglindă. 

Deși unele studii au arătat că stilul vestimentar influențează psihologic percepția altora asupra ta, precum și propria imagine despre tine, totuși e bine să reții vechiul proverb, care spune că ”nu haina îl face pe om” și să porți în special ceea ce te mulțumește pe tine, acordând atenția cuvenită și mediului social în care trăiești.

Așadar, cu puțin efort și organizare, vei putea reuși să economisești timp prețios dimineața, înainte de a pleca la muncă, pe care îl poți folosi savurând o ceașcă din cafeaua preferată alături de cei dragi sau servind un mic dejun delicios.

Citește mai departe