Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Start acţiunilor de voluntariat pentru comunitatea ta

Publicat

- 1.032 vizualizări

Marţi, 14.07.2020, copiii ocrotiţi în Aşezământul social „Sf. Mucenic Ciprian” Ocna Mureş au participat la o campanie spontană de ecologizare a unei zone din localitate. Sub genericul „Start acţiunilor de voluntariat pentru comunitatea ta”, copiii îndrumaţi de educatorii din aşezămant, alături de directorul Casei de Cultură din localitate, doamna Liana Stoica, s-au implicat activ în această activitate. Participanţii la acţiunea de curăţenie au fost echipaţi cu mănuşi şi au primit saci în care au colectat deşeurile.

Referitor la această activitate, coordonatorul aşezământului, domnul Orga Ciprian a declarat: „Încercăm prin acţiunile noastre de voluntariat să conştientizăm importanţa voluntariatului pentru toţi cei implicaţi. Ştim că activitatea de voluntariat presupune interacţiune, spirit civic şi organizatoric, curaj, încredere, colaborare, iniţiativă, responsabilitate şi dinamism. Participând la această mişcare, înveţi să promovezi într-o formă creativă ideile personale şi să lupţi pentru realizarea lor până la capăt. Aşadar, prin acţiunile de voluntariat pe care noi le desfăşurăm periodic la Ocna Mureş, putem dezvolta sau obţine abilităţi şi cunoştinţe noi, dar şi competenţe sociale (încrederere, solidaritate, toleranţă), devenind astfel mai conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru”.

Aşezământul social „Sf. Mucenic Ciprian” Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 43 de copii: Casa de Tip Familial şi Centru de zi şi sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunăţi rezultatele şcolare şi pentru a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă, precum şi un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice cu dizabilităţi, în care sunt sprijiniţi 10  vârstnici.

Citește mai departe