Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ocna Mureș îmbracă ia românească!

Publicat

- 965 vizualizări

         Prin cunoașterea trecutului și a valorilor care au ajutat la formarea noastră ca națiune, cu conștiință națională, dezvoltăm atitudini valorice faţă de cultură și putem înțelege mai bine menirea noastră.

         24 iunie este data când sărbătorim cu toții Ziua Universală a Iei (Sânzienele). Oriunde ești, în Ocna Mures, în alt oraș/ sat, în afara țării, pe stradă, în parc, la examen, la birou, etc, îmbracă IA românească din iubire și respect pentru arta populară românească! Poți face o fotografie pentru albumul virtual al orasului, pe care să o trimiți la adresa de email menționată (caruntae@yahoo,com).

         În vremurile acestea, “vremuri ce nu mai au răbdare” cum zicea Marin Preda, este o bucurie să întâlnești oameni îmbrăcăți în IA ROMÂNEASCĂ!

         Marcăm Ziua iei la Casa de Cultură, cu un eveniment cultural; tradiția românească va fi la ea acasă prin expoziția de ii, la care doamna Maria Anca (Livezile) participă cu expunerea modelelor de ii cusute tradițional, în 24 iunie 2020, ora 17.

         Activitățile vor fi desfășurate în condițiile actuale, cu respectarea reglementărilor și instrucțiunilor privind pandemia Covid -19.

                        „În cultură nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis şi reînnoit.“

                                                                            Constantin Noica

Citește mai departe