Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

La mulți ani, Copilărie!

Publicat

- 1.323 vizualizări

         „Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite.

         Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

         În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children’s Day)”. -conform Wikipedia

         In România, Ziua copilului este sărbătorită în data de 1 iunie.

         An de an, ziua de 1 iunie a fost sărbătorită cu exuberanță, cu râsete, cu bucurie pentru toată lumea: copii, părinți, bunici, educatori. Parcurile erau invadate de baloane, flori, personaje de poveste, muzică  și multă veselie! Străzile erau pline de culoarea cretei, ce exprima viziunea copiilor față de ce reprezintă viața lor.

         Anul acesta este altfel; însă bucuria de a avea copii printre noi, orice vârsta ar avea ei, ne provoacă aceeași stare de bine la începutul verii, de 1 Iunie și în acest an.

         Poate că nu ne întâlnim în parc, pe deal, la o înghețată sau la un suc, la un desen pe asfalt, poate ca nu avem cum să îi imbrătișăm fizic; nu le putem cânta în direct „La mulți ani!” , nu le putem oferi direct zâmbetul și privirea plină de speranță pentru viitorul lor, dar le suntem alături, sufletește. Ne iubim copiii și de la distanță cu aceeași dragoste!

         La mulți ani, Copilărie!

„Sa fii copil e-un lucru serios

Nimic pe lume nu-i mai frumos!”

                                                                                                     Elena Cărunta

Citește mai departe