Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cele mai importante 3 lucruri pe care trebuie sa le verifici cand te muti intr-un apartament

Publicat

- 566 vizualizări

Mutarea intr-un apartament nou reprezinta un proces plin de entuziasm, dar si destul de solicitant, deoarece trebuie sa analizezi cu atentie mai multe aspecte care iti vor influenta atat nivelul de confort si siguranta, cat si cheltuielile ulterioare. De exemplu, chiar daca zona in care este amplasat ales este una accesibila fata de principalele tale puncte de interes, poti intampina situatii neplacute cu sursele de energie sau cu instalatiile de apa ori caldura din cauza unei avarii nerezolvate.

Prin urmare, inainte de a lua o decizie, este esential sa faci o serie de verificari pentru a te asigura ca nu vei avea parte de surprize neplacute in viitor.

Iata ce trebuie sa verifici inainte sa te muti

Este bine sa vizitezi un anumit numar de apartamente inainte de a te muta, astfel incat sa ai cateva optiuni la dispozitie din care o poti alege pe cea care se potriveste cat mai bine nevoilor tale. Astfel, dupa ce ai gasit cateva locuinte in zona preferata, fa o analiza a celor mai importante aspecte care tin de confort si cheltuieli.

Instalatiile de apa si gaze

Confortul este principalul factor pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand te muti intr-un apartament nou. In acest caz, instalatiile de apa si gaze joaca un rol crucial. Trebuie sa te asiguri ca locul este incalzit corespunzator si ai constant acces la apa, mai ales la cea calda. 

Asadar, verifica modul in care functioneaza aceste instalatii si poti intreba chiar vecinii despre existenta avariilor din trecut. In plus, daca observi degradari in anumite locuri, poti alege sa le inlocuiesti unele elemente ale sistemului de incalzire cu  calorifere  sau conducte noi si sa renegociezi pretul apartamentului.

Costurile de intretinere

Acest aspect este important de verificat mai ales daca alegi sa cumperi sau sa inchiriezi un apartament de la un anumit proprietar, nu direct de la dezvoltator. Asigura-te ca toate cheltuile sunt achitate si ca nu exista probleme care sa genereze costuri mari in viitor, in special pe timp de iarna, cand instalatiile de caldura vor fi mai solicitate. 

Pentru acest lucru, discuta atat cu proprietarul apartamentului, cat si cu administratorul blocului si solicita un document care sa arate achitarea la zi a utilitatilor. In acest fel, vei evita sa platesti mai mult decat ar trebui la intretinere si te vei ocupa doar de consumul pe care il generezi de la mutarea ta.

Verifica imprejurimile cladirii

Daca esti multumit cu prețul apartamentului si cu conditiile pe care acesta le ofera, trebuie sa te asiguri si ca ai acces rapid la puncte de interes precum magazine alimentare sau transport public. Acest aspect este important, deoarece vei intampina situatii in care va trebui, de exemplu, sa cumperi ceva urgent de la magazin si sa nu ai unul aproape.

In final, dupa ce te-ai asigurat ca apartamentul iti satisface toate nevoile, nu ramane decat sa te bucuri de el si sa te ocupi de intretinerea lui corespunzatoare.

sursa foto: envato.ro

Citește mai departe