Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

61 milioane lei pentru modernizarea conductei de aducțiune apă Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș

Publicat

- 1.240 vizualizări

Joi, 28 mai 2020, la Alba Iulia, s-a semnat de către APA CTTA, contractul de modernizare a conductei de aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș în valoare de peste 61 milioane lei. Lucrările vor consta în special în înlocuirea conductei vechi de aducțiune dar și alte lucrări conexe care vor rezolva, în sfârșit, se pare, problema calității apei furnizate de către CTTA ALBA locuitorilor localităților beneficiare ale acestui contract, în special Ocna Mureș.

Vorbim aici de NORMALITATE. O normalitate care se va realiza prin efortul conjugat al societății APA CTTA ALBA, a Consiliului Județean Alba și a constructorului. Conducta veche de peste 50 de ani, a creat și creează mult disconfort locuitorilor orașului Ocna Mureș. Prin semnarea acestui contract punem capăt unei situații care trebuia demult rezolvată. ” a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Contractul de lucrări, semnat între APA CTTA SA ALBA și Asocierea Construcții S.A – Instal Service Technology S.R.L – AB3-CL1- Reabilitare aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș, face parte din cadrul proiectului major „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare de 114.079.588 euro, cofinanțat din Fondul de Coeziune în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 2014-2020 .

Directorul general al societatii Bardan Cornel-Stefan, împreună cu domnul Homan Ioan Adrian, în calitate de reprezentant al Asocierii, au semnat contractul în valoare de 61.290.604,93 lei, fără TVA, cu o durată de execuție de 34 luni de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor. La semnarea contractului a luat parte președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel , primarul orașului Ocna Mureș Silviu Vințeler și primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, ca beneficiari ai acestor investiții.

Obiectul contractului îl reprezintă lucrări de reabilitare a conductei de aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș si lucrări de reconectare a localităților și consumatorilor deserviți de conducta de aducțiune:

-Reabilitare aducțiune SP Galda -Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș, în lungime totală de aproximativ. 39,9 km

-Reabilitare aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș – traseu modificat în municipiul Aiud, în lungime totală de circa 3,5 km

– Conducte pentru conectare rezervoare Teiuș la SZA ALBA, în lungime de circa 2 km.

Citește mai departe