Suntem şi pe:

Articolele zilei

TOP 4 pași de urmat pentru a te prezenta impecabil la interviul de angajare

Publicat

- 660 vizualizări

Indiferent care este domeniul tău de activitate, în momentul în care te pregătești pentru un interviu de angajare, trebuie să iei în serios fiecare aspect. Pe primul loc se situează încrederea în forțele proprii, în cunoștințele care te califică pentru postul mult dorit. Cu încredere și determinare poți obține cam tot ceea ce dorești, însă atunci când vine vorba de obținerea unui job, tot bagajul intelectual – emoțional e bine să se asorteze perfect cu un exterior impecabil.

Află care sunt cei mai importanți pași de urmat ca să primești postul dorit

1.       Gesturile contează, astfel că e momentul să ții cont de limbajul corporal/non-verbal. Specialiștii în resurse umane sunt de părere că limbajul trupului cântărește aproape jumătate din întregul interviu, în vreme ce accentul pus pe limbajul verbal, deci pe testarea cunoștințelor, nu este mai mare de 10 – 15 procente. Concret, ce ai de făcut:

·         Arată-te interesat(ă) de interviul în sine, precum și de job-ul pentru care ai aplicat, nu doar verbal, ci și printr-o privire ageră, senină, aprobatoare, printr-un contact vizual evident. În niciun caz nu afișa o mimică plictisită, nerăbdătoare să părăsească biroul. Fii cât mai natural(ă)!

·         Fii expresiv(ă) și zâmbește (nu cu gura până la urechi) atunci când crezi că este cazul. Evită să te încrunți sau să te strâmbi. Nu îți roade buzele, pentru că acest lucru denotă o anxietate necontrolată;

·         Nu pica în extrema unei relaxări accentuate. Când ești mult prea detașat(ă), începi să îți miști picioarele pe sub scaun sau să te lași pe spătar cu toată greutatea. În alte cazuri, ai tendința să invadezi spațiul personal al intervievatorului, lucru pe care nu ți-l dorești;

·         Știi ce să faci cu mâinile, în timpul interviului? În niciun caz nu este în regulă să-ți frângi degetele, să le trosnești sau să te joci cu unghiile. Fie le ții pe picioare, fie pe masă, cumva cu palmele orientate în sus, într-o poziție deschisă. Pumnii strânși și degetele încrucișate vor arăta că ești în defensivă.

2.       Felul în care arăți te poate ajuta sau îți poate vârî bețe-n roate. Asigură-te că ești îmbrăcat(ă) corespunzător situației. Optează pentru un costum serios sau pantaloni plus cămașă albă pe care să le accesorizezi cu un pantof elegant. Nu exagera cu bijuteriile și nici cu parfumul pentru că nu este momentul lor. Mizează pe simplitatea ținutei și vei avea numai de câștigat.

3.       Asigură-te că CV-ul tău este corect realizat și pune accentul pe originalitate. CV-urile clasice de acum câțiva ani, au fost înlocuite cu cele creative, unice, prezentate, uneori, chiar sub formă de infografice. Pe lângă un astfel de Curriculum Vitae, este bine să ai la îndemână, ca materiale adiționale, recomandări de la foști angajatori și diplome/adeverințe care să îți dovedească toate competențele deținute.

4.       Informează-te nu doar despre postul pentru care aplici, ci află mai multe și despre compania care îl pune la bătaie. De cât timp este pe piață, care este domeniul de activitate de bază și ce reușite a avut de-a lungul timpului, ce o recomandă, etc. Caută fie pe website-ul acesteia, fie pe rețelele de socializare și forumuri orice informație care îți poate fi de folos.

Dacă ești sigur(ă) că îndeplinești cerințele postului pentru care candidezi, îți cunoști limitele, dar și atuurile, ai încredere în propriile forțe și respecți chiar și o mică parte din cele de mai sus, atunci te poți considera cu un pas mai aproape de job-ul mult dorit! Succes!

Sursă foto: Storyblocks.com

Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design