Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Comunicat Primăria Ocna Mureș

Publicat

- 4.540 vizualizări

Astăzi 13 mai 2020 a avut loc ședința de Consiliu Local cu convocare de îndată desfășurată în regim „la distanță”. 

Unul din proiectele de hotărâre supus aprobării a fost și cel privitor la demiterea doamnei Daciana Oprea din funcția de director al Unității Medico-Sociale Ocna Mureș. 

Propunerea demiterii doamnei Daciana Oprea din funcția deținută la UMS Ocna Mureș are ca motivare procesele verbale de control ale DSP din 2017, 2018 și 2019, prin care se constată nereguli, evidențiate apoi în procesul verbal de control al DSP din 10.05.2020 ca nerezolvate. 

Unele dintre aceste nereguli au legătură și cu apariția focarului de coronavirus de la UMS Ocna Mureș și în consecință s-a propus ca sancțiune demiterea directoarei unității. 

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 16 voturi „pentru” și o abținere.

Deși măsura demiterii este extrem de severă, în condițiile pandemiei și a apariției focarului de coronavirus la UMS Ocna Mureș, acum când orice greșeală în actul medical poate avea urmări nedorite, poate chiar tragice, demiterea este singura măsură normală. 

Fără a da deoparte meritele pe care doamna Daciana Oprea le-a avut în cadrul acestei unități sanitare, considerăm că și greșelile au prețul lor. 

Trebuie să înțelegem cu toții, mai ales acum, în situația medicală existentă, că responsabilitatea acțiunilor fiecăruia are importanță majoră pentru viața celor din jur. Sancționarea oricăror abateri, indiferent de funcția ocupată, există, trebuie asumată și mai ales este necesară. 

În locul doamnei Daciana Oprea, conform hotărârii de Consiliu Local, a fost numit interimar, pe o durată de 6 luni începând cu data de 14.05.2020 domnul Ciprian Orga. 

Primar, 

Silviu Vințeler 

Citește mai departe