Suntem şi pe:

Articolele zilei

Iată 5 activități cu care să-ți ții copilul ocupat pe perioada stării de alertă!

Publicat

- 525 vizualizări

Perioada aceasta este dificilă pentru toată lumea, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Deși starea de urgență se încheie, autoritățile recomandă în continuare ca toate persoanele să aibă grijă și să-și limiteze ieșirile. Timpul petrecut acasă, având în vedere că instituțiile de învățământ sunt închise, îi poate influența pe micuți într-un mod negativ. Pentru a evita astfel de lucruri, este bine ca adulții să îi țină ocupați, oferindu-le întotdeauna activități care să le capteze atenția. Pot fi jocuri interactive, distractive, din care să poată învăța anumite lucruri, însă nu ceva ce îi va plictisi ușor.

Iată 5 activități cu care să-ți ții copilul ocupat pe perioada stării de alertă:

  • Dansul

Învață-ți copilul să danseze. Nu trebuie să fie vorba despre ceva complicat, precum baletul, însă câteva mișcări sau coregrafii îl pot ajuta să devină mai flexibil și, în același timp, să se dezvolte mai ușor. Se spune că dansul este o formă extraordinară de exprimare și poate chiar va deveni o pasiune pentru el dacă tu îi deschizi aceste orizonturi.

  • Desenul/Pictura

Ajută-l să deseneze! În principiu, pentru copii este mai ușor să învețe să picteze. Acuarelele pot fi manevrate mai ușor și, dacă vreți ca totul să fie mai distractiv, puteți face împreuna tot felul de modele abstracte pe care să le interpretați la final. O altă alternativă este coloratul, iar dacă tema aleasă de tine pentru carte este pe placul lui, atunci cu siguranță va fi foarte încântat să lucreze pe ea.

  • Explorați împreună natura

Petrece timp împreună cu copilul tău în natură. Dacă stai la curte, puteți analiza florile, copacii, legumele și fructele plantate în grădină sau chiar insectele și păsările. Puteți grădinări împreună, iar dacă îi atribui și lui câteva responsabilități va simți că ajutorul lui contează și îl va menține ocupat. Dacă nu stai la casă, atunci cu siguranță ai un părculet în apropierea blocului. Mergeți împreună și explorați împrejurimile pentru cel puțin 30 de minute pe zi.

  • Gătitul

Fie că pregătiți ceva pentru o zi importantă, precum ziua de naștere a unui membru din familie, fie că vreți doar să gătiți, această activitate este foarte interactivă și distractivă pentru copii. Aceștia pot contribui creativ la ornarea prăjiturilor sau pot face lucruri simple care să nu îi plictisească prea tare.

  • Învățați lucruri noi

Este momentul oportun ca tu să îți ajuți copiii să învețe lucruri diferite și să dezvolte noi abilități. Indiferent de grupa acestora de vârstă, pe webee.ro pot avea parte de nenumărate jocuri care îi ajută să-și îmbunătățească limbajul, memoria și gândirea matematică.

Având în vedere că în perioada aceasta copiii petrec foarte mult timp în casă, o alegere excelentă este învățarea lucrurilor noi în fiecare zi, menținerea exercițiilor fizice și de asemenea, interacțiunea cu aceștia. Micuții trebuie să rămână stimulați și să se joace cât mai mult, în felul acesta fiind în mare parte ocupați cu tot felul de activități. Aceștia nu trebuie să fie dați la o parte, ci au nevoie să ia parte la acțiunile voastre de zi cu zi.

Sursa foto: pixabay.com/ro/

Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design