Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Comunicat Primăria Ocna Mureș referitor la situația creată la UMS Ocna Mureș

Publicat

- 6.226 vizualizări

Astăzi 10 mai 2020 situația în orașul Ocna Mureș este următoarea: în urma celor peste 100 de teste efectuate zilele anterioare la UMS Ocna Mureș au fost identificate 16 persoane pozitive la coronavirus (11 pacienți și 5 cadre medicale). Tuturor acestor persoane li se vor face un nou rând de teste luni.

Persoanele identificate pozitiv sunt internate în spitalele din Aiud, Alba Iulia și Blaj în funcție de gravitatea manifestărilor bolii, pentru supraveghere și tratament. Majoritatea celor depistați pozitiv sunt la această oră asimptomatici sau prezintă forme ușoare ale bolii.

Se continuă activitatea de identificare a contacților persoanelor identificate pozitiv și izolarea acestora. În urma anchetelor epidemiologice extinse, vor fi stabiliți toți contacții persoanelor depistate pozitiv, urmând ca aceștia să fie testați în zilele următoare și, în funcție de rezultate, internați sau izolați. E vorba de câteva zeci de persoane.

DSP a efectuat de asemenea și o anchetă a inspectorilor sanitari. Ca urmare a identificării unor nereguli în activitatea Centrului, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 42.000 de lei, astfel:

– o sancțiune de 40.000 de lei pe persoană juridică pentru neremedierea deficiențelor constatate cu ocazia efectuării controlului în domeniul sănătății publice și care pot aduce atingere sănătății publice, respectiv a recomandărilor făcute de specialiștii epidemiologi prin notificarea de asistență de specialitate din 26.03.2020

– o sancțiune în valoare de 2.000 de lei pe persoană fizică pe numele directorului unității pentru nerespectarea structurii funcționale aprobate prin autorizația sanitară de funcționare.

Totodată, cu ocazia controlului a fost dispusă măsura izolării unității pe perioada pandemiei conform metodologiei, mai exact interzicerea accesului oricărei persoane cu excepția personalului medical al unității.

De asemenea autoritățile locale vor demara luni o anchetă internă privind evenimentele de la UMS Ocna Mureș. Toate persoanele responsabile vor fi sancționate, sancțiunile putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă, indiferent de funcția deținută. Nu există scuze sau motive atunci când este pusă în pericol viața celor internați.

Având în vedere situația prezentată mai sus, vă solicităm, pentru a preveni orice infectare cu coronavirus, STAȚI ÎN CASĂ!

Protejați-vă gura și nasul cu mască de protecție sau orice obiect vestimentar adecvat (fular, batic, eșarfă etc).

Dezinfectați-vă pe mâini cu apă și săpun sau orice altă substanță destinată acestui scop care conține alcool.

Rugăm si pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.

Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi.

Primar al orașului Ocna Mureș,

Silviu Vințeler

INFORMARE ORA 22:00

Astăzi 10 mai 2020 ora 22.00 situația în orașul Ocna Mureș este următoarea:

16 persoane confirmate pozitiv

18 persoane internate, respectiv cele 16 persoane confirmate pozitiv și încă două persoane care sunt incerte la diagnostic (încă nu sunt confirmate) și sunt internate preventiv

38 de persoane aflate în izolare.

Persoanele aflate în izolare sunt contacte ale persoanelor confirmate pozitiv și vor fi testate în zilele următoare.

Citește mai departe