Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Unitatea Medico-Socială Ocna Mureș amendată cu 42.000 lei de către DSP Alba

Publicat

- 3.590 vizualizări

”Echipe ale DSP Alba au acționat duminică, 10 mai, în vederea limitării și prevenirii extinderii focarului depistat la o Unitate Medico-Socială aflată în administrarea autorităților locale dintr-un oraș din județul Alba.

În urma identificării a 16 cazuri pozitive COVID-19 la nivelul unității menționate, dintre care 5 infectări în cazul personalului medical, specialiștii DSP Alba au intervenit prompt în sensul transportării persoanelor depistate pozitiv la unități medicale din județ, pentru supraveghere și tratament.

De asemenea, în urma anchetelor epidemiologice extinse, vor fi stabiliți toți contacții persoanelor depistate pozitiv, urmând ca aceștia să fie testați și, în funcție de rezultate, internați sau izolați. La acest moment, majoritatea celor depistați pozitiv prezintă forme ușoare ale bolii, fiind asimptomatici.

”Asigurăm cetățenii că DSP Alba acționează prompt, date complete privind anchetele epidemiologice fiind comunicate de fiecare dată transparent, după finalizarea investigațiilor. Dorim să mulțumim autorităților locale pentru disponibilitatea și sprijinul acordate astăzi în derularea acțiunilor DSP Alba și rugăm populația să nu intre în panică și să se informeze doar din surse oficiale”, Alexandru SINEA, director executiv al DSP Alba.

În paralel cu ancheta epidemiologică a fost derulată duminică, 10 mai, și o anchetă a inspectorilor sanitari.

Ca urmare a identificării unor nereguli grave în activitatea Centrului, inspectorii DSP Alba au aplicat sancțiuni în valoare de 42.000 de lei, astfel: o sancțiune de 40.000 de lei pe persoană juridică pentru neremedierea deficiențelor constatate cu ocazia efectuării controlului în domeniul sănătății publice și care pot aduce atingere sănătății publice, respectiv a recomandărilor făcute de specialiștii epidemiologi prin notificarea de asistență de specialitate din 26.03.2020, precum și o sancțiune în valoare de 2.000 de lei pe persoană fizică pe numele directorului unității pentru nerespectarea structurii funcționale aprobate prin autorizația sanitară de funcționare.

Totodată, cu ocazia controlului a fost dispusă măsura izolării unității pe perioada pandemiei conform metodologiei, mai exact interzicerea accesului oricărei persoane cu excepția personalului medical al unității.

„Sperăm ca măsurile legale dispuse să fie respectate, să stingem focarul în cel mai scurt timp, astfel încât atât personalul medical cât și pacienții să fie în siguranță”, Alexandru SINEA, director executiv al DSP Alba.

DSP Alba

Citește mai departe