Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Izolat la domiciliu? Redecorează-ți bucătăria

Publicat

- 786 vizualizări

Bucătăriile fac parte din viața de zi cu zi și sunt spații importante pentru prieteni și familie. În perioada carantinei, probabil că singurul tău traseu este între această cameră și living, fapt ce îi crește importanța. Petrecem mai mult timp decât realizăm acolo, iar asta presupune să fie un spațiu bine gândit. Decorațiile și designul acestei încăperi nu numai că trebuie să fie practice, dar trebuie să arate și bine și să fie locuri în care oamenii se simt confortabil. 

Iată câteva idei pe care poți să le pui în practică:

Iluminatul este foarte important

Folosirea culorilor întunecate pentru a decora o cameră mică restrânge din spațiu – pentru a crea iluzia de dimensiune, folosește culori deschise sau oglinzi. Bineînțeles, în cazul în care bucătăria ta este vopsită în nuanțe închise, nu este cazul să renovezi total.

Secretul pentru a face o bucătărie să pară mai mare este adăugarea mai multor corpuri de iluminat. Chiar dacă nu poți schimba culorile dulapurilor sau dacă nu vrei să te apuci de vopsit, luminile vor veni în ajutorul tău și vor schimba radical perspectiva.

Pentru și mai puțin efort (adăugarea unor surse de lumină ar putea presupune instalarea unor fire prin perete), poți adăuga benzi LED sub rafturile sau dulapurile tale. De asemenea, încearcă să înlocuiești unele dintre vechile corpuri de iluminat ale bucătăriei cu modele mai noi, cu lumină caldă și cu eficiență energetică. Planifică decorul în jurul schemei de lumini și vei constata că acest spațiu minuscul va începe să arate mult mai bine.

Adaugă un backsplash în bucătăria ta

A pune amprenta stilului personal într-o bucătărie mică poate fi foarte greu. Din păcate, nu există atâtea opțiuni pentru decorații și este posibil să nu poți muta sau repoziționa obiecte precum bare, dulapuri sau poate chiar piesa centrală – masa. Totuși, ceea ce poți face este să te concentrezi în a profita de ceea ce ai la îndemână deja.

Una dintre aceste lucruri este backsplash-ul – porțiunea dintre blat și corpurile suspendate ale bucătăriei tale. Este o necesitate pentru protecția antistropire a pereților și, de asemenea, nu ocupă niciun spațiu, deoarece face parte din zid. 

Un backsplash îndrăzneț poate scoate în evidență chiuveta pentru bucătărie și este un mod foarte subtil de a adăuga puțină personalitate spațiului. 

Atenție la materiale

Materialele pe care le utilizezi pentru a decora orice cameră sunt foarte importante, afectând nu numai prețul și aspectul, dar și cât de bine va păstra un anumit element în timp. Ele sunt deosebit de importante în decorul bucătăriei.

Bucătăriile sunt locuri cu umiditate și căldură relativ extreme. Petele și stropii sunt frecvente, la fel și situațiile care pot lăsa în urmă zgârieturi. De asemenea, este important să poți curăța obiectele, astfel încât să nu devină purtătoare de bacterii.

Cu o conștientizare sporită a sănătății și a unei tehnologii mai bune, există tot mai multe decorațiuni de bucătărie care se pot menține bine în condițiile unice ale bucătăriilor, în timp ce arată excelent pentru anii următori.

Citește mai departe