Suntem şi pe:

Articolele zilei

Iată cum poți trece mai ușor peste perioada izolării la domiciliu! Sfaturi pentru cei din Ocna Mureș!

Publicat

- 605 vizualizări

Zilele petrecute între “patru pereți” pot fi extrem de neplăcute, chiar dacă ești alături de cei dragi ție. Psihologii spun că aceste săptămâni de izolare pot fi considerate un test al răbdării. 

E bine de știut faptul că în China, la finalul crizei COVID 19, a fost raportată o creștere semnificativă a numărului de divorțuri. Pentru a trece cu bine de această perioadă, specialiștii spun că  fiecare persoană trebuie să depună efort, astfel încât certurile și situațiile tensionate să nu degenereze. Fii înțelegător, dacă simți că partenerul este stresat, înfricoșat sau irascibil. Poate că tu ești o fire calmă și suporți mai ușor această perioadă dificilă, dar pentru celălalt s-ar putea să fie destul de greu. Nu uita că oamenii diferiți reacționează diferit! 

Iată câteva idei pe care le poți pune în practică pentru ca izolarea la domiciliu să fie mai ușor de suportat:

  • Redecorează și fă curățenie. Începe cu o încăpere și asigură-te că nu scapi niciun detaliu, de la stersul prafului, până la sortarea hainelor și aranjarea obiectelor de decor. Pune-le pe toate la locul lor, iar după ce termini, treci la altă cameră. În cazul în care simți nevoia de o schimbare, poți cumpăra o pereche de draperii noi sau cateva perne de decor în nuanțe vii, care să te înveselească. Dacă aveai planuri mari în această primăvară, precum schimbarea colțarului sau a dressingului, le poți pune în practică, chiar dacă stai acasă. La magazinul online Vrei Mobilă găsești absolut orice dorești, cu descrieri și specificații exacte. 
  • Plantează flori. Dacă nu ai grădină, pune plantele în ghivece speciale pentru balcon. Câteva mușcate colorate îți vor însenina diminețile când vei savura cafeaua în așteptarea razelor răzlețe de soare. În cazul în care vrei ceva mai special, achiziționează un suport care poate fi agățat și pune în el căpșuni curgătoare sau roșii cherry.  Pe lângă faptul că vor arăta minunat, în vară, o să te bucuri de gustul lor proaspăt.
  • Înscrie-te la un curs online. Dacă oricum ești acasă, măcar fă ceva care să-ți folosească în viitor. Învață o limbă străină sau inițiază-te în tainele SEO, a marketingului ori a content writing-ul. 
  • Fă sport pentru a te menține sănătos. Exercițiile îți vor îmbunătăți nu doar condiția fizică, ci și starea de sănătate. Specialiștii spun că o persoană care face în mod regulat mișcare este mai bine dispusă și își întărește imunitatea. Așadar, “îngrijește-te la tinerețe, ca să fii sănătos la bătrânețe” .
  • Citește cărți motivaționale. Chiar dacă nu ești atras de genul acesta de lectură, o să-ți dai seama că aceste scrieri au puterea de a-ți ridica moralul. Unele sunt concepute de psihologi, într-o manieră care să te motiveze și să te facă să vezi că poți obține orice îți propui, dacă muncești suficient și ai o părere bună despre tine. 

Pe lângă aceste activități, îi poți propune partenerului să vizionați împreună un film sau un documentar. E important, totuși, să îi oferi puțin spațiu celuilalt și să desfășurați anumite activități separat. Fiecare are nevoie de clipe de intimitate. Respectul, răbdarea și bunăvoința vă vor ajuta să treceți peste această perioadă grea, iar la finalul crizei, o să fiți o familie puternică și fericită!

sursa foto: shutterstock.com

Publicitate

Citește mai departe