Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Încă 6 cazuri confirmate cu coronavirus la Ocna Mureș

Publicat

- 5.778 vizualizări

Astăzi, 14 aprilie, au fost confirmate încă 6 cazuri de infectare cu coronavirus la Ocna Mureș, toate depistate în urma testării efectuate ieri, la persoane care au intrat în contact cu primele 5 cazuri (1 decedat+4 persoane infectate).

Astfel numărul total de infectări cu coronavirus la Ocna Mureș a ajuns la 11 cazuri. Din cele 11 persoane infectate, 3 au fost internate 7 sunt în tratament la domiciliu, în izolare, iar o persoană din păcate a decedat pe data de 8 aprilie.

În izolare la Ocna Mureș sunt în total 52 persoane din care 3 șoferi de TIR.

Comunicat Primăria Ocna Mureș:

”În data de 14 aprilie 2020 în orașul Ocna Mureș situația este următoarea:. numărul persoanelor aflate acum în izolare la domiciliu este de 52, iar 3 șoferi de TIR se află în autoizolare. Numărul persoanelor confirmate pozitiv a crescut la 10, la care se adaugă persoana decedată în data de 08.04.2020. Astfel, de la începutul pandemiei avem în oraș un total de 11 persoane confirmate.
Cele 6 noi cazuri au fost depistate cu ajutorul celor 14 teste efectuate persoanelor care se aflau deja în izolare, ca fiind contacte directe ori membri de familie ai persoanelor infectate până în data de 12 aprilie. Testele continuă pentru persoanele cu risc (membri ai familiei persoanelor confirmate, contacte directe etc).
Din cele 10 persoane confirmate în prezent, trei sunt internate iar restul sunt izolate la domiciliu.
Majoritatea persoanelor confirmate pozitiv sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.
Referitor la măsurile luate, vă informăm că spațiile utilizate de persoanele depistate pozitiv în ultima perioadă au fost dezinfectate iar familiile persoanelor infectate și contactele directe ale acestora sunt în izolare.
Vă asigurăm că au fost luate absolut toate măsurile, atât cele obligatorii cât și cele recomandate, pentru a fi împiedicată infectarea cu coronavirus în comunitate.
Având în vedere situația prezentată mai sus, vă solicităm, pentru a preveni orice infectare cu coronavirus, STAȚI ÎN CASĂ!
Protejați-vă gura și nasul cu mască de protecție sau orice obiect vestimentar adecvat (fular, batic, eșarfă etc).
Dezinfectați-vă pe mâini cu apă și săpun sau orice altă substanță destinată acestui scop care conține alcool.
Rugăm si pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.
Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.
Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.
Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi.

Primar al orașului Ocna Mureș,
Silviu Vințeler”

Citește mai departe