Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Tradiția bate Coronavirusul și la Ocna Mureș

Publicat

- 3.525 vizualizări

Sâmbătă, 11 aprilie ora 11. Vorbim de sâmbăta dinaintea Floriilor la ortodocși și greco-catolici, de sâmbăta dinainte de Paștele Catolic.

În oraș, o agitație ca și ieri, vineri când a fost piață la Ocna Mureș. Oamenii trebuie să se pregătească de sărbători, mulți încă ignoră avertismentele autorităților și își văd de viața cu care au fost obișnuiți.

Coronavirusul ăsta. Mulți consideră că totul e o făcătură, e scenariul cel mai bine de digerat, omul modern fiind obișnuit că orice în zilele noastre se rezolvă cu clikuri, descoperiri științifice peste noapte. O fi și asta o părere.

Între timp azi, 11 aprilie, avem aproape 6000 cazuri în România, e ziua cu cele mai multe confirmări, peste 500 cazuri, avem 282 decese din care, din nefericire, unul la Ocna Mureș și unul la Lunca Mureșului, ne mor oameni tineri (femeie 27 ani, bărbați de 40 și 45 ani fără afecțiuni), în Statele Unite, mor peste 2000 pe zi și 500.000 sunt infectați.

Dar noi suntem specialiști, mai ales din spatele ecranelor și punem deja eticheta că nu e nimic adevărat.

Se moare în continuare de cancer, leucemie, accidente de mașină, nu prea avem cum să le rezolvăm pe astea, dar cu această pandemie, putem să o rezolvăm cumva prin distanțiere socială, avem această oprtunitate, dar puțini o fac. Mai ales în România.

Vă doresc sănătate multă!

Citește mai departe