Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

E vineri e zi de piață la Ocna Mureș. Dar fără mici…

Publicat

- 3.898 vizualizări

Ocna Mureș a intrat de câteva zile pe lista națională a deceselor bolnavilor infectați cu coronavirus, cu un deces. Avem și 4 cazuri confirmate de persoane cu COVID-19 iar 60 persoane se află în izolare.

Dar viața merge înainte, oamenii își văd de treburile lor, de cumpărăturile celor necesare. Azi când e vineri și la Ocna Mureș e zi de piață, am luat pulsul orașului, prin intermediul unor imagini surprinse în jurul orei 11.

Urmează Duminica Floriilor la români și catolicii sărbătoresc acest weekend Paștele Catolic. A apărut Ordonanța Militară nr.8 care printre altele asigură cetățenii că nu rămân fără piețele agroalimentare și permite magazinelor să își prelungească orarul de funcționare tocmai pentru a preveni aglomerația în perioada sărbătorilor.

Chiar dacă au fost informații care sugerau că s-ar putea lua în calcul închiderea piețelor agroalimentare, ministrul de interne Marcel Vela a venit cu clarificări. Așadar, la articolul 3 din Ordonanța Militară nr. 8 se specifică: „(1) Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. (2) Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producție a produselor agroalimentare până și de la piața agroalimentară și accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declarații pe propria răspundere și a certificatului de producător. (3) Unitățile fitofarmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență, personalul acestora având obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. (4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Pe de altă parte, autoritățile au prevăzut și noi reglementări pentru magazinele alimentare: „Art.17 – În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități”. Ministrul Vela a explicat că deși s-a discutat despre o prelungire a programului impusă prin Ordonanță, concluzia a fost că operatorii economici pot decide în parte dacă prelungesc orarul de funcționare sau nu.

Citește mai departe