Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Primul caz de coronavirus confirmat la Ocna Mureș

Publicat

- 11.477 vizualizări

Astăzi, 5 aprilie 2020, un bărbat din Ocna Mureș a fost confirmat ca infectat cu coronavirus. Persoana respectivă manifesta simptome specifice infectării cu coronavirus așa că s-a trecut la testarea bărbatului și rezultatul a ieșit pozitiv!

Autoritățile locale împreună cu DSP Alba au luat primele măsuri de izolare a persoanelor care au intrat în contact cu persoana infectată și au trecut la dezinfectarea zonei unde a fost depistat cazul.

Update ora 22.00 – Pacientul este un bărbat de 63 de ani care a și fost transportat la un spital din județ pregătit pentru așa ceva. Bărbatul provine dintr-o familie numeroasă, cu 8-9 membrii, dintre care unii prezintă simptome de coronavirus.

Update ora 22.20 – Primăria Ocna Mureş
COMUNICAT
Referitor la cazul confirmat de infecție cu coronavirus în orașul Ocna Mureș vă comunicăm următoarele:
– persoana infectată a fost deplasată cu izoleta și internată pentru tratament de specialitate
– spațiile utilizate de persoana respectivă în ultima perioadă au fost dezinfectate
– persoanele cu care a venit în contact în ultima perioadă, persoana infectată și familia acestuia, au fost izolate și urmează a fi testate
Vă asigurăm că au fost luate absolut toate măsurile pentru a fi înpiedicată infectarea cu coronavirus în comunitate.
Având în vedere situația prezentată mai sus, vă solicităm, pentru a preveni orice infectare cu coronavirus, STAȚI ÎN CASĂ!
Respectați toate prevederile legale referitore la deplasări, reduceți cât mai mult orice ieșire din casă și orice contact cu alte persoane. Acum, mai mult ca oricând, STAȚI ÎN CASĂ!
De asemenea vor fi suplimentate verificările privind respectarea regimului deplasărilor, conform Ordonanțelor militare, având în vedere că este declarată STARE DE URGENȚĂ.
Vă îndemnăm la calm, luciditate și responsabilitate în tot ceea ce faceți.
Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi.
Primar al orașului Ocna Mureș,
Silviu Vințeler

Citește mai departe