Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ocna Mureș va primi o donație din China constând în 20.000 de măști de protecție și 10.000 de perechi de mănuși de protecție

Publicat

- 3.057 vizualizări
Foto: viva.ro

Astăzi 30 martie 2020 administrația locală a orașului Ocna Mureș a primit confirmarea unui sprijin material gratuit  constând în  20.000 de măști de protecție și 10.000 de perechi de mănuși de protecție în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

         Valoarea donației este de aproximativ 11.000  de dolari, iar materialele vor sosi la Ocna Mureș în aproximativ 2 săptămâni.

         Donația vine din partea orașului Dongyang, provincia Zhejiang, China. Dongyang reprezintă pentru Ocna Mureș oraș înfrățit, acțiune realizată în 2016.

         Dongyang este un oraș la nivel de județ de aproximativ 800.000 de locuitori din centrul provinciei Zhejiang, la aproximativ 200 de kilometri sud de Hangzhou. Acesta acoperă o suprafață de 1.744,05 km² și administrează unsprezece orașe, un județ și șase subdistricții.

         Solicitarea sprijinului material a fost făcută de autoritățile locale din Ocna Mureș cu aproximativ o săptămână în urmă.

Publicitate

         În momentul în care materialele vor sosi, distribuirea lor va fi făcută de către Comitetul local pentru situații de urgență, care se va întruni pentru a stabili necesitățile urgente ce vor identificate.

         În această perioadă dificilă, în care nevoia de echipamente medicale şi de protecţie este strigentă, orice mână de ajutor este binevenită.

         Mulţumim prietenilor noştri chinezi,  pentru sprijinul moral și material acordat, pentru faptul că sunt alături de noi în această criză a materialelor medicale de protecție.

Iată și textul răspunsului de astăzi:

Dear friends,

Publicitate

         As soon as we got your letter, we take it seriously and report it to our leaders immediately. Our leaders attached great importance to it and give the idea strong support.

         After study and research , it was decided that Dongyang is going to donate 20,000 masks (about 66,000 RMB)  used for COVID – 19 prevention and control and 10,000 pairs of disposable gloves (about 10,000 RMB). Please send us your postal address and contact information.

         Chinese share the value of a Community of Shared Future for Mankind, the whole world is closely related. Dongyang sincerely hopes that your city and your country will pull through the battle of fighting COVID-19 virus and return to normal life soon.”

         Cuvintele nu pot exprima în totalitate mulțumirile noastre.

         Prietenii, frații știu cel mai bine că acum un simplu ”Mulțumesc Dongyang”,”Thank You Dongyang”, ”Shie Shie Dongyang” înseamnă mai mult decât o mie de cuvinte.

Publicitate

         Împreună vom trece mai ușor peste această situație.

Primarul orașului Ocna Mureș,

Silviu Vințeler

Citește mai departe