Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

De ce ocnamureșenii NU ar trebui să se uite mereu la știri în această perioadă? Iată ce pot face în schimb

Publicat

- 1.897 vizualizări

Pandemia care a luat cu asalt tot globul, a semănat îngrijorarea și în mintea și inima ocna mureșenilor. În plus, având în vedere reglementările în vigoare, marea majoritate a cetățenilor își vor petrece mai multe zile la rând închiși în casă sau își vor desfășura activitățile în limitele propriei curți. În acest context, este ușor să își piardă ore în șir în fața televizorului. Destinderea nu este un lucru greșit în această perioadă, dar specialiștii avertizează că, dacă aceștia vor asculta sau vor urmări canalele de știri prea mult timp, psihicul lor ar putea fi afectat în mod negativ. Iată mai jos de ce și cum pot oamenii să își umple timpul cu lucruri pozitive.

Cum te pot afecta știrile din această perioadă și ce poți face în loc să le urmărești?

Psihologii au avertizat de mai multă vreme în legătură cu consumul exagerat de știri. Mass-media este, la urma urmei, o afacere care caută profit. De aceea, exploatează afinitatea oamenilor pentru veștile negative, pentru a le atrage în mod deosebit atenția. Dacă îți vei petrece mai multe ore, în fiecare zi, urmărind astfel de anunțuri, mintea ta va fi hrănită doar cu negativism. Acest lucru va declanșa sentimente de tristețe, anxietate, panică, neputință și frustrare, exact manifestările afective pe care nu ți le dorești.

Activități mai potrivite pentru ocna mureșenii aflați în autoizolare:

  1. 1.   Citește

Întrucât majoritatea obiectivelor culturale sunt închise, este ușor să scapi din vedere cultivarea intelectului. Profită de perioada de izolare pentru a citi, însă nu reviste, postări de pe rețelele de socializare sau ziare recente. Încearcă să lecturezi ceva care să te distragă de la peisajul social actual. Dacă biblioteca ta este limitată, cărțile pentru pasionații de beletristică, precum și de alte stiluri nonfictive, sunt disponibile online și pot fi comandate pentru a fi livrate direct la tine acasă. 

  • 2.   Înscrie-te la un curs online sau învață ceva nou

Poți profita la maximum de această perioadă pentru a investi mai mult în lucrurile pe care ai vrut mereu să le înveți sau să le faci mai bine. Spre exemplu, dacă ai fost mereu pasionat de plante și grădinărit, dar nu ai avut niciodată rezultate prea bune, poți căuta tehnici mai eficiente online, pe care să le și pui în practică.

Un alt lucru pe care ai putea să îl faci este să cumperi un curs pe internet sau să cauți unele gratuite. Vei fi surprins, dar sunt multe companii care vin în ajutorul celor izolați, oferind programe de învățare fără plată sau la un preț foarte redus. Astfel, până ce situația se va îmbunătăți, vei fi deprins o capacitate nouă, care te poate face mai bun la locul de muncă sau poate servi drept plan B în carieră.

  • 3.   Nu te izola și afectiv

Chiar dacă ești închis în casă, nu uita că, la bază, ești o ființă socială. Ai nevoie de compania altora pentru a te simți fericit, indiferent dacă ești introvertit sau extrovertit. Drept urmare, caută compania altora prin intermediul mijloacelor de comunicare telefonică sau online, adică prin apel video.

Așadar, încearcă să urmărești doar unul sau maximum două jurnale de știri pe zi, unul dimineața și altul seara. În restul timpului, hrănește-ți mintea cu informații pozitive și folositoare pe termen lung. Astfel, vei reuși să nu îți pierzi optimismul în această perioadă dificilă.

Citește mai departe