Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Voluntari în vremuri de criză la Ocna Mureș

Publicat

- 2.059 vizualizări

Având în vedere Ordonanța militară nr. 3 din 24.03.2020, referitor la regimul deplasărilor persoanelor peste 65 de ani, Primăria orașului Ocna Mureș vine în sprijinul acestor persoane prin voluntarii care și-au manifestat dorința de a ajuta pe cei în vârstă.

         Astfel,  persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea accesa, în intervalul orar 08.00-20.00, numărul de telefon 0371 120427 pentru a comunica asistentului operator  lista de cumpărături (produse alimentare de bază, medicamente care se comercializează CU rețetă) pe care o doresc spre livrare și adresa de livrare. Această listă va fi preluată de voluntarii noștri, care în cel mai scurt timp se vor deplasa la domiciliul persoanelor apelante, vor livra produsele solicitate și vor încasa contravaloarea lor, conform bonului fiscal. Livrarea este gratuită.

         Voluntarii, cei care și-au manifestat dorința de a ajuta persoanele vârstnice din oraș, vor avea asupra lor adeverință vizată și eliberată de Primăria orașului Ocna Mureș.

         Lor, voluntarilor, le mulțumim și pe această cale pentru munca și timpul lor puse în slujba comunității.

         Repetăm, livrarea este gratuită, iar achitarea contravalorii produselor se face conform bonului fiscal.

         De asemenea, aceiași voluntari vor distribui în căsuțele poștale de la case și blocuri formularul „Declarație pe proprie răspundere”, conform cu Ordonanța militară nr. 2 din 21.03.2020. Această declarație se completează de către persoana care dorește să efectueze o deplasare (indiferent dacă este cu mașina sau pe jos) și trebuie să fie la purtător pe timpul deplasărilor.

         Ea poate fi scrisă și de mână. De asemenea ea poate fi prezentată organelor de control și în format electronic, pe telefon sau tabletă.

         Având în vedere situația actuală și măsurile luate pentru prevenirea și combaterea infecției cu coronavirus, autoritatea publică locală adresează locuitorilor orașului Ocna Mureș solicitarea de a respecta regimul deplasărilor, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, de a respecta în locurile publice măsurile de protecție și igienă, precum și distanța de minim 1 metru între persoane.

         Toate acestea trebuie respectate pentru a preveni cât mai mult posibilitatea răspândirii coronavirusului.

         Împreună vom trece mai ușor peste această situație.

Primarul orașului Ocna Mureș,Silviu Vințeler

Citește mai departe