Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ești pasionat de cărți? Află 5 modalități de a le integra cu succes în locuința ta

Publicat

- 473 vizualizări

Pentru cei care iubesc cărțile, poate fi o provocare găsirea unui loc perfect în designul casei. De multe ori, cărțile necesită spațiu, iar acest lucru poate fi o problemă. Însă soluțiile sunt multiple, iar tu poți găsi numeroase variante prin care poți rămâne un cititor fidel, având, în același timp, o locuință organizată.

În acest articol vei afla 5 modalități de a integra cu succes cărțile în locuința ta!

1.   Creează-ți un loc de citit

Pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile cititului, îți poți amenaja cu ușurință un loc de citit. Mai ales dacă îți place această activitate, este recomandat să ai un loc pe care să-l identifici ca fiind o oază de relaxare. Fie că optezi pentru un fotoliu confortabil și o măsuță, sau pentru amenajarea unui loc de citit în apropierea ferestrei, important este să te facă să te simți bine și să îți amplifice cheful de citit cărți.

2.   Optează pentru cea mai bună variantă de depozitare

Depozitarea este foarte importantă, mai ales dacă locuiești într-un spațiu mai restrâns, care nu îți permite folosirea unei camere speciale pentru așezarea cărților. Găsește un perete mai liber și gândește o amenajare optimă pentru volumul de cărți respectiv. De regulă, pentru un număr mai mare de cărți, sunt recomandate biblioteci solide, din lemn masiv, care să reziste greutății cărților. În cazul în care nu știi ce variante să alegi, poți cerceta opțiunile de mobilier din lemn masiv de la Exotique, pentru a vedea ce ți se potrivește.

3.   Găsește întrebuințări creative

Există numeroase idei creative pe care le poți pune în practică, folosind cărțile pe care le ai. Nu te teme, nu le vei uza în niciun fel, ci doar le vei da noi roluri temporare. Fie că le folosesți pe post de noptiere, măsuțe, sau chiar ca brad de Crăciun, variantele sunt multiple și le poți găsi printr-un mic research, sau le poți inventa chiar tu.

4.   Nu uita să le îngrijești și să le cureți periodic!

Dincolo de designul pe care îl alegi pentru a integra cărțile în estetica locuinței tale, nu uita că ele trebuie îngrijite și curățate periodic, pentru a evita acumularea prafului și a acarienilor. Cărțile sunt o “gazdă” foarte bună pentru particulele de praf, de aceea este bine să le scuturi și să le ștergi cât poți de des, pentru a nu dezvolta alergii ulterioare.

5.   Nu ține cărțile de care nu mai ai nevoie!

Dacă ești extrem de pasionat de cărți, poate fi dificil să renunți la ele. Însă, cum poți face loc pentru cărți noi, dacă nu le dai pe cele vechi? Nu le arunca la gunoi, fă-le cadou sau donează-le, pentru a face alți oameni fericiți. Important este să nu păstrezi lucruri care nu îți mai sunt utile, în speranța că “poate mai ai nevoie”.

Așadar, există opțiuni viabile pentru pasionații de cărți care credeau că nu au spațiu pentru hobby-ul lor! Dacă îți plac cărțile, trebuie să le faci parte din stilul și viața ta, pentru a te bucura de ele mai des, nu doar ocazional.

Găsește-le locul, acordă-le importanța cuvenită și îți vor da înapoi bucurie și relaxare dublă!

Sursă foto: pixabay.com

Citește mai departe