Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Din această seară, ora 22.00, este interzisă circulația pe timpul nopții

Publicat

- 1.312 vizualizări

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a dispus ca luni seara tot personalul din subordine să pornească simultan sirenele și mijloacele luminoase. De la ora 22.00 intră în vigoare prevederile ordonanței 2 din 21 martie 2020 – circulația pe timpul nopții va fi interzisă. Se poate ieși doar cu „dispensă”.

Starea de urgență în care se află România din cauza pandemiei de coronavirus trece de astăzi la un nou capitol – este interzisă circulația pe străzi între orele 22.00 și 6.00.

Conform reprezentanților MAI, astăzi, 23 martie, la ora 22.00, tot personalul din subordinea ministerului, din mediul urban și rural, aflat în serviciu, respectiv lucrătorii din cadrul Poliției Locale, vor porni simultan mijloacele luminoase și acustice.

De asemenea, prin sistemul acustic vor transmite mesaje de informare pentru cetățeni, despre intrarea în vigoare a ordinului privind interzicerea circulației în intervalul 22:00 – 06:00.

Noile reglementări prevăd că circulația în afara locuinței se poate face evitând formarea grupurilor de mai mult de trei persoane, iar între 6.00 şi 22.00 se recomandă ca circulația să se efectueze doar pentru: deplasarea în interes profesional, pentru bunuri de bază, asistență medicală care nu se poate amâna, îngrijire copil ori deces, deplasări scurte în apropierea locuinței.

Dacă pe timpul zilei este o recomandare, pe timpul nopții, între 22 – 6, circulația în afara locuinței e permisă doar pentru interes profesional, pentru bunuri de bază, asistență medicală care nu se poate amâna, îngrijire copil ori deces, deplasări scurte în apropierea locuinței.

Citește mai departe