Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Instrucțiuni privind plata online a taxelor și impozitelor locale la Ocna Mureș

Publicat

- 2.643 vizualizări

Primăria Ocna Mureș a pus la dispoziție încă din 2018 posibilitatea plății online a taxelor și impozitelor locale prin intermediul unui mesaj cu link afișat pe pagina instituției.

Suntem în anul 2020 și cei mai mulți dintre noi avem cel puțin un card bancar dar sunt încă multe persoane care preferă să plătească în numerar inclusiv taxele și impozitele locale.

Deși plata cu cardul se află la un ”click distanță” mulți dintre noi aleg să retragă numerar stând la coadă la bancomat și apoi să se pună eventual la o altă coadă ca să plătească numerar taxele și impozitele.

Pentru cei care au un card bancar, în această perioadă dificilă, e timpul să lăsăți la o parte frica nejustificată ”că oare se face plata dacă plătesc online, oare banii ajung unde trebuie?”. Bancnotele sunt printre principalele căi de răspândire a coronavirusului în această perioadă. Să nu mai vorbim că trebuie să ieșiți din casă dacă doriți să plătiți în numerar, ceea ce nu e recomandat în această perioadă.

Pentru cei care doresc să plătească impozitele și taxele locale în următoarea perioadă, termenul s-a amânat până pe 30 iunie 2020, însă iată cei câțiva pași pe care trebuie să îi faceți ca să plătiți online de acasă, confortabil:

Accesează linkul: https://www.globalpay.ro/public/ocnamures/login/index/redirctrl/debite/rediract/debite/lang/ro

Introduceți CNP-ul pentru persoană fizică, iar dacă sunteți persoană juridică introduceți CUI-ul, bifați după caz persoană fizică sau juridică, bifați că sunteți de acord cu politica de confidențialitate, alegeți ce plătiți: Impozite și taxe sau Amenzi contravenționale (meniu sus) și apăsați Conectare.

Veți avea afișate sumele care trebuie plătite. Aveți posibilitatea să editați Totalul de plată (să zicem că aveți 200 lei total, și doriți doar 100 luna asta și 100 luna viitoare ) editați suma, scrieți 100, completați mai jos adresa de email unde doriți să primiți dovada plății, rescrieți încă odată adresa pentru confirmare și apoi apăsați Plată Online.

Se va deschide o pagină unde sunteți rugați să completați datele de pe card și puteți apoi face plata.

În caz că sistemul nu acceptă CNP-ul introdus sunteți rugați să luați legătura prin intermediul numărului de telefon 0258 871 217 cu Serviciul de Taxe și Impozite Locale Ocna Mureș.

Citește mai departe