Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Asociatia pensionarilor „Uioreana” Ocna Mures

Publicat

- 838 vizualizări

Clubul pensionarilor din Ocna Mures

Asociatia Pensionarilor “Uioreana” Ocna Mures, jud. Alba, s-a constituit in conformitate cu art. 40 din Constitutia Romaniei si a Legii nr. 502/2004. A luat fiinta in Adunarea Generala de constituire din 22 martie 2007, din dorinta a peste 500 de pensionari din care si astazi sunt membri activi aproximativ 300 de persoane.

In cadrul acestei adunari generale i s-a propus si aprobat, asiciatiei noastre, numele “Uioreana” si deviza “Egalitate, Unitate, Activitate”.

Tot in aceasta adunare s-au prezentat si aprobat urmatoarele documente:

-Actul constitutiv cu datele de identificare a membrilor fondatori

-Statutul asociatiei

-Regulamentul de ordine interioara

-S-au ales organele de conducere: comitetul, comisia de cenzori si persoanele imputernicite, care sa dobandeasca personalitatea juridica a asociatiei.

Ideea infiintarii acestei asociatii s-a nascut din necesitatea de a fi reprezentati, ascultati si apreciati ca oameni care am muncit peste 40 de ani, iar “Statul- conform art. 47 pct. I din Constitutia Romaniei- este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure un nivel de trai decent, tuturor cetatenilor tarii”.

Un alt moment important in viata asociatiei noastre a fost ziua de vineri 19 aprilie 2007, cand s-a incheiat un protocol de parteneriat intre Consiliul Local Ocna Mures si Asociatia Pensionarilor “Uioreana” Ocna Mures. Tot in 19 aprilie 2007 s-a realizat un miniproiect de finantare intre Agentia Nationala de Dezvoltare a Zonelor Miniere si Asociatia Pensionarilor “Uioreana” Ocna Mures.

Comitetul asociatiei, ales atunci, este si astazi si multumeste celor care au fost alaturi de noi si ne-a ajutat sa realizam Clubul asociatiei format din sala de ingrijire corporala (fitness), sala de jocuri (sah, rumy, table), sala de intrunire a comitetului, care este si biblioteca, un grup social dotat si cu doua dusuri.

Tot cest spatiu a fost amenajat in patru luni: noiembrie 2007- februarie 2008.

In data de 1 martie 2008, prima zi de primavara, a avut loc Festivitatea de inaugurare a Clubului Asociatiei Pensionarilor “Uioreana” Ocna Mures, la care au participat si primarul orasului, patru preoti si multi pensionari.

In spatele clubului am construit o terasa, am construit un gard din surse proprii, care imprejmuieste curtea.

 

In prezent lucram la amenajarea curtii (cu spatiu verde) pentru petrecerea timpului in aer liber- curat.

Clubul nostru este deschis zilnic intre orele 9,00-19,00, cu o pauza de amiaza.

Alte activitati in afara celor ce se desfasoara normal in club:

– 2 excursii in Muntii Apuseni, o excursie la Tebe, doua revelioane, sarbatorirea zilelor de nastere ale pensionarilor, membri ai asociatiei, intalniri cu pensionari din Ungaria, Franta, Suedia.

Cu cei din Suedia avem o colaborare deosebita si un ajutor substantial din partea lor, pana…

Cu stima si respect, in numele comitetului sociatiei semneaza presedintele acestuia, profesor pensionar, Vinteler Ion.

Citește mai departe