Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

S-a deschis Centrul de sănătate multifuncțional de la Ocna Mureș.

Publicat

- 4.665 vizualizări

Centrul de sănătate multifuncțional de la Ocna Mureș a fost inaugurat astăzi, 23 martie 2020. Centrul funcționează ca secție externă a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Lucrările de amenajare a centrului au fost recepționate în luna februarie, iar astăzi, 23 martie, a avut loc deschiderea oficială a unității. Deocamdată, centrul este deservit de trei medici, trei asistente și o îngrijitoare.

În cadrul centrului multifuncțional din Ocna Mureș vor fi oferite servicii în regim de ambulatoriu și spitalizare de zi, în următoarele specialități medicale: Pediatrie, Obstetrică-ginecologie și Medicină internă.

Zona de spitalizare include 2 saloane cu câte 4 paturi pentru pediatrie, 2 saloane cu 2 şi respectiv 3 paturi pentru ginecologie şi 2 saloane cu 4 şi respectiv 3 paturi pentru medicină internă. Mai mult, spitalizarea de zi va include şi un oficiu alimentar cu o sală de mese pentru adulţi.

Medici

Amenajarea și dotarile au costat 2 milioane de lei, bani care au fost asigurați de către Consiliul Județean Alba.

Plata personalului și cheltuielile privind bunurile și serviciile vor fi suportate de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, prin contractul de furnizare de servicii medicale încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Citește mai departe