Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Școala de acasă

Publicat

- 1.244 vizualizări

În vremurile grele pe care le trăim zilele acestea, gândul este îndreptat spre copiii noștri; dacă școlile sunt închise, pe bună dreptate, nevoia de educație e permanentă. Ca părinte, îi poți îndruma să citească, să rezolve diferite exerciții, dar o coordonare avizată e altceva.

Există copii – școlari în Ocna Mureș, care primesc zilnic online teme de la profesorii lor; le rezolvă, trimit profesorului temele, acesta oferă apoi feed-back, tot online. Nu e vorba de o predare propriu zisă (până la urmă, când se vor recupera orele pierdute acum, asta se va face, se va preda materia cu care s-a rămas în urmă); acum se fac exerciții de consolidare sub diferite forme: scrise, citite, desenate, sub formă de joc pe calculator sau nu. Se fac videoclipuri în limba engleză sau în română, prin care copiii exersează diferite teme; se realizeză proiecte individuale și învață să fie mai independenți, chiar dacă părinții sunt acasă.  Poate din asta se resetează școala, poate reforma începută să  continue și cu forme de predare-învățare-evaluare online, cine știe!?

E îngrijorător să trăim în teamă, în veșnică frică de ce ni se poate întâmpla! Avem copii în jurul nostru și ei ne înseninează zilele cu zâmbet, cu veselie, cu ghidușenii, așa că stând cu ei, lucrând cu ei, jucându-ne cu ei, sprijinindu-i mai mult decât atunci când eram veșnic ocupați, putem traversa altfel perioada grea de acum.

Citește mai departe